Probeer een nieuw Patiencespel: Net Spider Solitaire!

U bent natuurlijk ook een groot fan van het originele patiencespel. Echter kan het af en toe eens voorkomen dat u op zoek bent naar een leuk alternatief. Mocht u eens een andere versie van Patience, ook wel Klondike genoemd, willen spelen, dan is het misschien eens leuk om het Patiencespel Net Spider Solitaire te proberen te spelen.

Patience

Het Patiencespel Net Spider Solitaire is namelijk een variant op het origineel met geheel nieuwe regels. Hierdoor heeft u niet alleen een nieuwe uitdaging, het spel heeft dusdanig leuke regels dat in vergelijking met het originele spel een nieuwe manier van denken introduceert.

Patiencespel Net Spider Solitaire: de opzet

Het patiencespel Net Spider Solitaire is een denkspel dat bekend staat als een kaartspel voor de echte puzzelaar. U kunt kiezen uit 1, 2 of 4 kleuren en dit aantal geeft tevens de moeilijkheid van het spel aan. Hoe meer kleuren u kiest per spel hoe ingewikkelder het spel zich zal ontvouwen. En hoewel er ook allerlei varianten op het Patiencespel Net Spider Solitaire bestaan, zijn de meesten hiervan bijna hetzelfde. Bij bijna alle varianten mogen de kaarten onderling in het tableau verschoven worden om op deze manier nieuwe reeksen te vormen. Het kost wat gewenning om het spel onder de knie te krijgen, maar u zult dit al snel niet meer doorhebben en enkel bezig zijn de puzzel van het Patiencespel Net Spider Solitaire op te lossen.

Wat het patiencespel Net Spider Solitaire zo boeiend maakt is dat het een speciaal strategische manier van denken vraagt. Het traint uw probleemoplossende denkvermogen en stelt het vervolgens ook nog eens flink op de proef. Het is een vrij jong patiencespel dat in 1947 werd uitgevonden, in tegenstelling tot de originele Patience. Sinds die tijd is het een van de meest populaire spellen onder mensen die alleen even een leuk kaartspel willen wagen. Het werd bij de eerste Windows versies automatisch ge├»nstalleerd en het werd vervolgens dan ook snel door miljoenen mensen wereldwijd gespeeld. Sindsdien is ook de vraag op het internet toegenomen om er wedstrijden mee te houden. Er bestaan hier en daar nog wel enkele spelvarianten, maar zoals eerder vermeld: dit zijn kleine variaties. Zo bestaat er een ‘Relaxed’ patiencespel Net Spider Solitaire waar niet iedere stapel gevuld hoeft te worden bij een nieuwe deling. Ook bestaat er een variant genaamd Spiderette, die iets meer lijkt op de originele Patience.

Bij iedere varient van het patiencespel Net Spider Solitaire bestaat het speeldveld uit tien stapels

kaarten. Van links naar rechts gelezen hebben de verschillende stapels een verschillend aantal kaarten. Het begint met 4 stapels van 5 gesloten kaarten, en de overige 6 stapels hebben juist 4 kaarten. Op iedere stapel ligt 1 kaart welke geopend is. Al deze kaarten bij elkaar worden het tableau genoemd. Er zijn vervolgens ook nog andere kaarten die nog gesloten op een stapel liggen die ook wel simpelweg het talon genoemd worden. Ofwel: er zijn in totaal twee sets kaarten tesamen van 104 speelkaarten. Er zijn, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die is gekozen, 8 verschillende reeksen mogelijk zijn.

Wilt u een Patiencespel installeren op uw computer? Lees hier dan meer over!