...


Solitaire Klondike

Denk je aan een beroemd kaartspel dat je in je eentje kunt spelen, dan denk je natuurlijk aan Solitaire Klondike. Het spel is al jaren bekend doordat het in Windows geleverd werd en sindsdien wordt het dagelijks nog steeds door miljoenen mensen gespeeld. Jij kunt er een van zijn door op patience.nl ook een potje te spelen. Solitaire Klondike is ervoor gemaakt om ontspannen een spelletje te spelen, zonder dat je daarvoor iemand anders nodig hebt. Solitaire betekent namelijk alleen. Het is tevens een spel die je eindeloos kan doorspelen. Dat zou ook de reden kunnen zijn dat Klondike ook wel bekend staat als het ‘spel dat niet eindigt’. Doordat jaren geleden ene Robert W. Floyd het algoritme ontdekte in Solitaire Klondike, wist hij het spel zo te integreren in Windows dat je het eindeloos kan doorspelen. Er zijn namelijk duizenden combinaties mogelijk en dat maakt het spel ook zo interessant!


patience-solitaire-klondike-game-logo
Patience Klondike
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200
Spider Solitaire
freecell-big-spel-icoon-200x200
Freecell BIG
freecell-spelen- free-cell-solitaire
Freecell spellen
Mahjong-cards-spel-icoon-200x200
Mahjong
tripeaks-solitaire-logo-icoon-spel-200x20
Tripeaks


De Spelregels van Solitaire Klondike

Als het lang geleden is dat je het spel hebt gespeeld, is het misschien handig om kort even de spelregels door te lezen. Je wilt namelijk zo weinig mogelijk fouten maken tijdens het spel, zodat de kans groter is dat je het potje uitspeelt. Die kans is namelijk erg klein en dat is ook het interessante aan het kaartspel. Zoals hierboven beschreven is het algoritme jaren geleden ontdekt van het kaartspel, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een grote uitdaging is om het spel te winnen. Je kan bijvoorbeeld niet onbeperkt de kaarten laten schudden, want na een aantal rondes moet je het doen met de speelkaarten die je hebt. Je speelt het spel als volgt.

De bedoeling is om de bovenste 4 vakken te vullen met stapels van Aas tot Koning, van dezelfde symbolen. Je krijgt dus uiteindelijk een stapel speelkaarten met schoppen, een stapel met klaver, een stapel met ruiten en een stapel met harten. Dat is het verhaal van de bovenkant. In het midden van het spelveld zijn de spelregels wat anders. Daar gaat het niet om het symbool, maar ook de kleur. Je speelt namelijk de kleur om en om. Dus zwart op rood of andersom. Daarnaast leg je de stapels van hoge kaart naar lage kaart. Je kan dus wel een 3 naar de 4 slepen, maar geen 4 naar de 3.
Op die manier maak je dus allemaal stapels. Als je een kaart ziet die naar een van de vakken boven kan, doe je dat als eerst.

Solitaire Klondike kun je Gratis Spelen

Er zijn ontzettend veel patience aanbieders online die Solitaire Klondike aanbieden, maar het is wel zo fijn om een vaste website te hebben. Op patience.nl kun je Solitaire Klondike gratis spelen, zonder dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zo zijn er geen reclame onderbrekingen, hoef je niet na een aantal potjes te betalen en kun je eindeloos doorspelen. Solitaire Klondike kan worden gezien als een verzamelnaam voor alle varianten binnen de Solitaire reeks. Het begon als een kaartspel op Windows, maar in de loop der jaren is het spel verder ontwikkeld tot een van de meest populaire spellen online. Het kaartspel is hetzelfde gebleven betreft de spelregels, maar er zijn wel moderne onderdelen aan toegevoegd. Vroeger had je namelijk geen hulpmiddelen die het spel wat makkelijker maakte.Hulp bij het spelen van het Patiencespel

Op patience.nl hebben we een aantal tools ingebouwd die jou af en toe helpen. Zo hebben we een knop waarmee je een zet ongedaan kan maken. Het komt soms voor dat je iets te snel door de voorraad kaarten heen klikt en een seconde te laat de juiste kaart voorbij ziet komen. Voorheen was dat vreselijk balen, want je hoopte dan vooral dat hij weer tevoorschijn kwam, maar je was dan al afgeleid. In het ergste geval zag je de kaart niet meer en bleef je achter met de gedachte of je Solitaire Klondike had kunnen winnen als je die kaart wel gelijk had gebruikt. Die onzekerheid is verleden tijd. Met 1 klik op de knop komt de kaart weer tevoorschijn! Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een hint te krijgen. Soms kom je zelf niet meer verder, maar zie je al die stapels liggen en weet je zeker dat het spel nog niet klaar is. Je kan dan zien welke kaart kan worden gespeeld om verder te komen. Hoewel het Solitaire Klondike is, krijg je dan toch een beetje het gevoel samen te spelen. Er is tenslotte nog een laatste tool die de winkans vergroot. Als je het potje niet hebt gewonnen, maar je toch zeker wilt weten of je het niet beter had kunnen spelen, kan je het potje gewoon opnieuw spelen. Op die manier train je jezelf om beter te worden in Solitaire Klondike en kun je je persoonlijk record verbreken. Genoeg redenen dus om op patience.nl te blijven en jezelf uit te dagen met solitaire online.