...
patience-solitaire-klondike-game-logo
Patience Klondike
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200
Spider Solitaire
freecell-big-spel-icoon-200x200
Freecell BIG
freecell-spelen- free-cell-solitaire
Freecell spellen
Mahjong-cards-spel-icoon-200x200
Mahjong
tripeaks-solitaire-logo-icoon-spel-200x20
Tripeaks


Patience Klondike Solitaire Games

Ben je op zoek naar het beste Patience Klondike spel? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het Patience spel wat je hier kunt spelen is een van de beste Patience Klondike Solitaire Games die je ooit gespeeld hebt. Probeer het nu direct gratis uit door op onderstaande afbeelding te klikken. Het spel is geheel gratis en zonder reclame!


Beste manier om Patience Klondike Solitaire Games te spelen

Als je weleens Patience Klondike Solitaire games speelt dan vraag je je misschien af of er tegenwoordig niet meer varianten bestaan van die klassieke kaartspel. Je zal je misschien verbazen, maar online bestaan er meer dan 1200 varianten van Patience en Solitaire. Patience spellen zijn al jarenlang mateloos populair als een simpel kaartspel om je tijd te door te komen. Je kan Patience Klondike Solitaire games op je computer, tablet, mobiele telefoon of met een ouderwetse stapel kaarten spelen die misschien nog ergens ligt te verstoffen. Ideaal als je eens een pauze van je beeldscherm wilt. Patience Klondike Solitaire games zijn ook te downloaden als app, als je liever offline speelt. Tevens is het tegenwoordig mogelijk om Patience Klondike spellen met meerdere deelnemers te spelen en is het meer een sociaal gezelschapsspel dan vroeger waar je alleen zonder medespelers of bank speelde. Patience Klondike Solitaire games zijn vooral bekend geworden doordat het standaard voor geïnstalleerd stond op Windows systemen sinds Windows 98. Zelfs tegenwoordig spelen meer dan 35 miljoen gebruikers dagelijks nog een potje Patience op hun computer of laptop.Verschillende Patience Klondike Solitaire Games

Er zijn vele verschillende varianten van Patience Klondike Solitaire games. Meer dan 1200 vind je er online, maar er zijn een aantal basis varianten te ontdekken binnen deze versies van Patience Klondike Solitaire games. De meest bekende zijn traditioneel Patience, Klondike en Freecell. Hierbij gebruik je een stok kaarten. Van Freecell bestaan er nog sub varianten zoals Jail Cell, Hard Cell en Bonus Freecell. Als je liever met twee stokken kaarten speelt dan is Spider Solitaire de bekendste variant. De sub varianten hiervan zijn Spiderette en Little Spider. De andere minder bekende varianten waarbij je twee stokken kaarten gebruikt zijn Crescent, Lucas, Napoleon at St. Helena, Windmolen, Sly Fox en Big Ben. Online kan je ook met meerdere deelnemers spelen in verschillende thema’s. De andere deelnemers kan je gedurende het spel uitnodigen. In iedere taal wordt er een andere naam gegeven aan het spel Patience, zoals Pasjans, Pasijans, Pasjanso, Pasjansa, Solitaire, Solitaires, Solitario, Solitar of Mochelen. Bekijk het complete overzicht met al onze Solitaire en laat je verassen door het spelaanbod.

Uitleg van alle Patience spellen

Wanneer je interesse heb om andere solitaire spelletjes te leren spelen bezoek dan de Patience spelregels pagina. Hier staan verschillende varianten uitgelegd.

Patience Klondike 1 is het meest bekende Patience spel en wordt in 90% van de tijd bedoeld als mensen refereren naar het kaartspel Patience. Je hebt een speelveld, 4 eindstapels, 1 reststapel en 7 rijen. Bij de 7 rijen lopen de kaarten op van 1 tot 7 kaarten. De bovenste kaart ligt omgedraaid. De vier eindstapels bestaan uit de verschillende kleuren en symbolen van de kaarten. Dit zijn de rode ruiten, de rode harten, de zwarte klavers en de zwarte schoppen. Je begint met een Aas en je laatste kaart is een Koning. Bij de rijen begin je juist met een hoge kaart en leg je daar telkens een lagere kaart op. Je kiest bij Patience Klondike om 1 of 3 kaarten om te draaien op de reststapel. Je speelt met de kaarten Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) tot de K (koning of King).