Dit wist je niet over Klondike Solitaire!

Dat iedereen weleens een potje patience of solitaire heeft gespeeld dat is wel duidelijk. Vooral onder ouderen is het spel nog steeds razend populair. Maar hoe komt het nu dat het specifiek Klondike Solitaire is dat zo populair is geworden terwijl er zo ontzettend veel patience spelletjes zijn.

Vegas Solitaire promo

Volgens Jeroen, de schrijver van de website www.vegassolitaire.com heeft het ermee te maken dat Klondike van oorsprong een gokspel is. Waarschijnlijk uitgevonden in Canada tijdens de goldrush en daarna verspreid over heel Amerika.

Tegenwoordig is Patience Klondike vooral bekend als gratis denkspelletje maar vroeger was dat dus wel anders.
Lees er alles over op Vegas Solitaire, een website over de geschiedenis van het gokspel Vegas Solitaire wat dus oorspronkelijk Klondike Solitaire genoemd werd. Weet je niet hoe je Vegas Solitaire speelt of hoe de regels zijn? Lees dan hier de Vegas Solitaire Rules.

De hele geschiedenis van Klondike Solitaire is in kaart gebracht door middel van een overzicht van alle bronnen die zijn gebruikt. Mocht je eens zin hebben om over solitaire te lezen in plaats van het te spelen dan is Vegas Solitaire een absolute aanrader. De site is helaas wel alleen in het Engels dus je moet of goed Engels kunnen lezen of weten hoe je met Google translate om moet gaan šŸ™‚

Wanneer je liever gewoon gratis patience speelt zie hier ons overzicht met alle solitaire spelletjes die je gratis kunt spelen.