...


Klondike Solitaire Spel: Even ontspannen in je eentje

Het meest bekende Klondike Solitaire spel wordt gespeeld met een driehoekig tableau. Je kunt kiezen tussen het trekken van 1 of 3 kaarten voor het draaien van de kaarten in de stapel. Speel alle kaarten weg per kleur van aas tot koning in de vier lege vakken bovenin en het doel van Klondike Solitaire is bereikt. Lees verder voor meer uitleg of bezoek ons overzicht Solitaire voor alle patience spellen.


patience-solitaire-klondike-game-logo
Patience Klondike
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200
Spider Solitaire
freecell-big-spel-icoon-200x200
Freecell BIG
freecell-spelen- free-cell-solitaire
Freecell spellen
Mahjong-cards-spel-icoon-200x200
Mahjong
tripeaks-solitaire-logo-icoon-spel-200x20
Tripeaks


Speel Klondike Solitaire Gratis en ervaar het zelf

De makkelijkste optie die er bestaat als aankomt op Klondike Solitaire spelen is gewoon een pakje kaarten uit de la pakken en dit opstellen zoals het hoort, en gezellig in je uppie spelen. Dat pakje speelkaarten heeft waarschijnlijk wel wat geld gekost en is dus niet gratis. De online versie van Klondike solitaire kan ook gekocht worden, vaak in de vorm van een app voor de computer, laptop of tablet en zelfs smartphone. Nog niet zo lang geleden was dat wel de meest aangename manier om dit kaartspel te spelen. Want dan was er geen ongewenste reclame om maar een ding op te noemen. Maar dit is niet meer nodig want er zijn genoeg online Klondike Solitaire Spellen gratis die hier staan afgebeeld.

Klondike Solitaire Downloaden voor wanneer je onderweg bent

Van alle spellen in de wereld is Klondike Solitaire heel veilig om te downloaden. De beste Klondike Solitaire apps zijn dan ook de apps die gedownload worden door zoveel mogelijk gebruikers. Meer is hier dus beter. Om te beoordelen of het een goede app is, kan men op zoek gaan naar reviews en kijken of de meest recente update ook echt recent is.

Klondike Solitaire is dat hetzelfde als Patience

Hoewel het allemaal een beetje verwarrend kan zijn is het best simpel: Klondike is gewoon allemaal gebaseerd op hetzelfde populaire kaartspel. Het verschil zit hem in de de verschillende spelvarianten en bijbehorende spelregels. Dit is heel uiteenlopend van het spelen met meerdere stocks kaarten tot zelfs het spelen met een leaderboard en het verdienen van bonussen. Andere woorden die vaak gebruikt worden ipv Klondike om dit spel aan te duiden ziin Classic, traditioneel, klassiek en origineel ofwel Klondike Patience.Klondike Solitaire Spelregels om snel te beginnen

De spelregels zijn voor alle patience spelvarianten anders. Neem daarom voordat je begint even de Klondike solitaire spelregels door. De belangrijkste:

  • Tijd: Bij de meeste spellen neemt de factor tijd een belangrijke rol in en hangen er zelfs bonuspunten af van de tijd, hoe sneller men klaar is.
  • Aantal te trekken kaarten: Als de kaarten op het tableau niet meer aangeschoven kunnen worden, dan mogen kaarten van de voorraadstapel getrokken worden. Bij de meeste Klondike Solitaire spelvarianten ligt dat tussen de 1 en de 3 kaarten.
  • Lege posities: sommige posities mogen niet gevuld. Ook dit is voor elke variant weer anders. Het kan echt maar een klein verschil zijn waardoor de strategie dan weer helemaal anders moet worden aangepakt.
  • Jokers: het wel of niet spelen met joker is van groot belang bij de Klondike solitaire spelregels. Met joker spelen is heel geliefd bij de spelers die kiezen voor de varianten met leaderboard. Niet bij alle varianten mag met jokers worden gespeeld, dus ook daar zeker opletten.
  • Opvolging: wordt er gespeeld van hoog naar laag of van laag naar hoog? En moet er gespeeld worden bij dezelfde kaartsoort? Is het de bedoeling om op te volgen in kleur? Ook hier weer mogelijkheden zat die voor elke spelvariant anders zijn en dus voor elke spelvariant apart in de solitaire spelregels zijn opgenomen.