Freecell Solitaire spelen op ons nieuwe Freecell Solitaire spel

Freecell Solitaire is een van de 3 bekendste soorten Patience spellen. Het Freecell spel werd net als Klondike vroeger mee geïnstalleerd op Windows 98. Het is net als Klondike anno 2021 nog steeds razend populair. Het spel dankt zijn naam aan het feit dat je 4 “cellen” hebt waar je kaarten neer kunt leggen die je niet kunt gebruiken.


freecell-codethislab-spel-icoon-200x200
freecell-windows-spel-icoon-200x200
freecell-blue-spel-icoon-200x200
freecell-big-spel-icoon-200x200
freecell-christmas-spel-icoon-200x200
freecell-classic-spel-icoon-200x200
freecell-solitaire-classic-spel-icoon-200x200
freecell-daily-schockwave-spel-icoon-200x200
freecell-solitaire-time-spel-icoon-200x200


Free cell Solitaire heeft zijn populariteit te danken omdat het een echt puzzelspel is waar tactisch nadenken voor nodig is. Het leuke van Freecell is eigenlijk dat ieder spel dat voor je wordt uitgedeeld ook op de één of andere manier uit te spelen is. Het lijkt soms onmogelijk, maar dit is wel echt het geval. Maar hoe begin je met Freecell Solitaire te spelen? Wat zijn de regels van Freecell Solitaire? En zijn er bepaalde trucjes die je kunt uitvoeren zodat je eigenlijk ieder spel ook daadwerkelijk wint?

FreeCell Spelregels in een Notendop

Zodra je begint met een potje Freecell solitaire zul je al direct opmerken dat alle speelkaarten open uitgedeeld liggen. Je weet dus exact waar alle kaarten liggen. Dit maakt het leuk puzzelen maar kan ook soms frustrerend zijn. Kon je nou maar net bij die ene klaver boer komen dan zouden al je zorgen voorbij zijn want dan weet je dat het spel is uitgespeeld: echter liggen er teveel kaarten nog in de weg om bij de uitkomst te komen. Ook moeten wij af en toe even flink tellen wanneer wij Freecell spelen of de zet die je gepland hebt wel uit gaat komen en je jezelf niet vastlegt. Dan heb je namelijk verloren. De meeste versies van Freecell solitaire die je online kunt spelen werken daarbij ook nog eens met een klok; waar door de tijdslimiet het extra spannend maakt.Sorteren van de kaarten bij Freecell Solitaire

De regels: speel het potje Freecel solitaire uit door alle kaarten van het speelveld netjes te sorteren naar de aflegstapels rechtsbovenin, ook wel de Foundation genoemd. Die kaarten in de aflegstapels beginnen met de aas, en lopen daarna op van 2 tot de koning. Ieder op zijn eigen soort. In het speelveld echter is het juist op kleur: je kunt echter een rode 7, of het nou harten of ruiten is, onder een zwarte 8 leggen, of het nou schoppen of klaver is. De vakken linksboven zijn tijdelijke plekken waar je 4 kaarten tijdelijk kunt neerleggen. Deze worden ook wel de FreeCells genoemd.

Mocht je bij Freecell solitaire 1 van de rijen in het tableau leegspellen dan heb je daar een extra Freecell erbij waar je ook nog eens kaarten onder mag sorteren.

Zoals je merkt kun je met Freecell Solitaire enkel de onderste kaarten van de rijen in het tableau verplaatsen. Tenzij zij een setje vormen. Omdat je ze zo hebt neergelegd (bijvoorbeeld een ruiten 9, een klaveren 8 eronder en een harten 7 daaronder). Deze kun je met zijn driëen onder een schoppen 10 leggen. Maar alleen al er voldoende ruimte in de Freecells is om deze rij ook daadwerkelijk te verplaatsen.

Om jezelf te voorkomen vast te leggen is het belangrijk de Free Cells zo veel mogelijk leeg te houden en in te schatten dat als je er kaarten neerlegt. Dat je deze ook snel weer naar het speelveld of dan wel naar de Foundation kan verplaatsen. Je legt jezelf al vrij snel vast als als je Free Cells vol liggen met kaarten waar je niet vanaf komt. Daarnaast is het het handigst om als eerste proberen de azen vrij te spelen. En het liefst ook allen een beetje in de zelfde periode. Zodat je de getallen van de verschillende soorten kaarten rond dezelfde tijd naar de foundation kunt verplaatsen.Freecell Solitaire Online Spelen

Momenteel bieden we nog geen eigen versie aan van Freecell Solitaire. We zijn druk bezig met het uitbreiden van de website en te kijken met welke spellen we het beste kunnen uitbreiden. Naast Freecell zijn er namelijk nog meer dan 1200 andere soorten Solitaire.