Maakt het spel van patience classic solitaire je slimmer?

Er bestaan tegenwoordig talloze kaartspellen. Denk maar eens aan poker, blackjack en andere afleidingen hiervan. De ODDS zijn per spel verschillend om te winnen en bij het patience classic solitaire spel is dit niet anders. Hoe vaker je speelt, hoe makkelijker het spel wordt. Op deze manier zul je ook je geheugen trainen en het spelverloop zal per spel steeds positiever uitpakken dankzij de talloze strategieën die je kunt toepassen.

Is patience classic solitaire moeilijk?

De winkansen liggen ongeveer op 80%, toch zal men niet telkens dit getal bereiken. De variëteit aan gedeelde kaarten beslissen ook het verloop van het spel, toch zullen diverse tactieken positief aan de uitkomst kunnen bijdragen. Het patiencespel wordt in je ééntje gespeeld en je zal dus uiteindelijk jezelf moeten verslaan!

Patience classic solitaire is dus één en hetzelfde spel. Velen mensen denken dat het spel verschilt, maar dit is niet het geval. Voor degene die het patience classic solitaire spel nog niet kent zullen we hieronder een paar beginnerspunten opnoemen.

Het patience classic solitaire spel begint met 52 kaarten en deze worden verdeeld in 7 stapels. De linkerkant heeft voordat men aan het patience classic solitaire spel begint 1 openstaande kaart. De tweede stapel heeft 2 kaarten, de derde 3 en de meest rechtse stapel beschikt over 7 kaarten. Alle eerste kaart van de stapel wordt opengedraaid en het doel is om een sequence te maken van Aas naar Koning.

Een kleine inkijk in het patience classic solitaire spel

Het doel hebben we al benoemd, toch zal de speler moeten nadenken voordat hij of zij een “move”maakt. Zo zal je de Aas of kaartnummer 2 als éérste moeten gebruiken om je winkansen te vergroten. Daarnaast zullen de verschillende kleuren in acht moeten worden genomen als je de sequence compleet maakt.

Mocht je op een gegeven moment géén kaart meer kunnen gebruiken van de 7 stapels, dan mag je 3 kaarten van de resterende stapel nemen. Kun je met deze 3 kaarten niet uit de voeten, dan mag je nogmaals 3 kaarten van de stapel wegnemen totdat je verder kunt spelen.

Online het patience classic solitaire spel spelen

Er bestaan talloze varianten op het patience classic solitaire spel zoals klondike solitaire, two suits, four suits en het bekende spider solitaire. Deze laatste heeft vooral zijn naam waar gemaakt in het meegeleverde Microsoft programma. Hier wijken de spelregels af van het klassieke spel en is de meest gespeelde versie: “patience”.

Online kan het spel gespeeld worden, maar ook talloze Patience apps presenteren het spel tegenwoordig aan. De veelzijdigheid van het spel maakt het voor velen mensen interessant om het spel te spelen. Vanuit een mobieltje of achter de p.c., het blijft telkens weer een uitdaging om alle kaarten weg te werken.

Probeer de vele tactieken uit op je favoriete patience classic solitaire spel en verhoog je winkans hiermee. Succes!