Patience spelen met meerdere personen, hier lees je hoe!

Patience is van origine een Frans woord, dat staat voor geduld. De spelbeschrijving bij het woordenboek Van Dale omschrijft Patience / Solitaire letterlijk als een ‘spel met kaarten voor één persoon’. Is dat feitelijk gezien juist? De oudste beschrijvingen maken namelijk melding van een spel voor één of meerdere spelers.

solitaire met meerdere personen

Anno tegenwoordig is het spelen van Patience met twee personen weer helemaal trending. Spelen kan op verschillende manieren, waarbij je allereerst de keuze hebt tussen offline en online. In andere woorden: Patience spelen kan met een fysiek spel kaarten, maar natuurlijk ook via internet.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat niet alle spelvarianten van Solitaire in ‘multiplayer’ versie kunnen worden gespeeld. Al is dat bij de meeste soorten zoals bijvoorbeeld Klondike, Canfield en Sir Tommy gelukkig wel het geval.

Ben jij nieuwsgierig naar de spelregels van Patience met twee personen, of wil je weten waar je dit spel online kunt spelen? Je vind de antwoorden op onze uitgebreide pagina over Patience spelen met twee personen.