Solitaire Celebraties: Brigitte Bardot’s grote liefde voor het spelletje patience

Brigitte Bardot is een Frans model, actrice en zangeres. Volgens velen werd ze gezien als de Franse versie van Marilyn Monroe. Ze werd geboren in 1934 in Parijs. Eerst volgde ze een opleiding tot klassiek balletdanseres, maar ruilde op haar 15e deze toekomstdroom in voor modellenwerk. Daarnaast is ze ook in meerdere films te zien. Haar grote doorbraak kwam met de film ‘Et Dieu… créa la femme’, waarin ze een weesmeisje speelde. Vooral in de Verenigde Staten waren ze helemaal weg van haar rol in die film, wat een wereldwijde doorbraak betekende.

Foto van Brigitte Bardot door Douglas Kirkland. Brigitte speelt haar favoriete kaartspel tijdens de opnames van Viva Maria.
Foto van Brigitte Bardot door Douglas Kirkland. Brigitte speelt haar favoriete kaartspel tijdens de opnames van Viva Maria.

Daarnaast was haar stem ook op een andere manier te horen, namelijk in een nummer voor de film “Bonny and Clyde”. Je kunt wel stellen dat Brigitte Bardot een multitalent was.

De reden dat wij graag een artikel aan haar wijden is niet alleen omdat we haar een mooie, talentvolle vrouw vinden, maar we vooral bewondering hebben voor een grote hobby van haar. Brigitte Bardot speelde namelijk regelmatig Patience. Ze nam een setje speelkaarten mee naar de locatie van een film of fotoshoot en gebruikte haar pauzes om een potje te kaarten. Fotograaf Douglas Kirkland was de geluksvogel die een van deze momenten heeft kunnen vastleggen. Deze beroemde fotograaf uit de Verenigde staten heeft beroemdheden als Marilyn Monroe, Morgan Freeman, Michael Jackson en Leonardo DiCaprio gefotografeerd.

Tijdens de opname van de film “Viva Maria” in 1965 in Mexico, met de actrices Jeanne Moreau en Brigitte Bardot, was fotograaf Douglas Kirkland aanwezig. Hij was een van de weinigen die toegang mocht krijgen tot haar kleedkamer om haar te fotograferen. Hij liep de kleedkamer in en zag dat Brigitte Bardot verdiept was in een potje Patience Solitaire, terwijl ze op de grond zat met een sigaret in haar mond. Uiteraard greep Douglas Kirkland zijn kans, nu hij haar zo rustig op de grond zag zitten.

Ook op andere filmsets speelde Brigitte vaak het spel Patience, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien.

Hieronder een andere foto welke op een andere filmset is genomen.

Weten jullie op welke filmset deze foto genomen is?