Microsoft viert Solitaire jubileum met iets opmerkelijks en we hebben het allemaal gemist..

Jullie dachten dat wij gek zijn op Solitaire Patience? Dan verwijzen we je graag door naar een organisatie die pas echt uitspat op dit vlak, namelijk Microsoft zelf! Dit computerbedrijf is de reden dat wij nog dagelijks samen met miljoenen mensen het beroemde kaartspelletje spelen.

Microsoft Solitaire

Vorig jaar vierde Microsoft het 30-jarige jubileum van Solitaire. Het is uiteraard leuk om er even bij stil te staan dat een populair spel het na 30 jaar nog steeds goed doet, maar Microsoft ging toch iets verder. Ze heeft namelijk 22 mei gedoopt tot Solitaire day. Nu is het bij ons elke dag Solitaire day, maar Microsoft bedacht ook nog wat ludieks om dit jubileum extra te vieren. Ze maakte een waar evenement aan op hun Facebookpagina ‘Microsoft Solitaire Collection’. Het evenement vond plaats op 22 mei en het doel was om deelnemers, waaronder de werknemers van Microsoft zelf, een recordaantal potjes Solitaire te laten winnen.

Het evenement trok heel wat geïnteresseerden. Ruim 2000 mensen hadden zich aangemeld om samen het record te bereiken. Nu kunnen we niet inzien hoeveel potjes er daadwerkelijk zijn gewonnen op 22 mei vorig jaar. Naast de aangemelde deelnemers en werknemers van Microsoft, zijn er nog steeds minstens tien miljoen mensen die dagelijks het potje windows solitaire spelen.

We weten wat je denkt: verdorie, dit jaar net Solitaire day gemist! Gelukkig is er volgend jaar opnieuw een kans. Wellicht dat wij dan samen een record kunnen bereiken? Laat ons weten welke actie we kunnen doen om volgend jaar op 22 mei het leukste kaartspel te eren!