Elvis Presley’s nummer over Solitaire

Elvis Presley Solitaire

Elvis Presley, bekend als “The King of Rock and Roll”, heeft tijdens zijn carrière vele hits geproduceerd. Eén van de liedjes die hij heeft gezongen is “Solitaire”. Maar heeft dit nummer iets te maken met het kaartspel Solitaire?

Het nummer “Solitaire”

Het nummer “Solitaire” werd oorspronkelijk geschreven door Neil Sedaka en Phil Cody. Het werd in 1972 voor het eerst uitgebracht door Sedaka zelf op zijn album “Solitaire”. Het nummer werd later door verschillende artiesten gecoverd, waaronder The Carpenters, Andy Williams en natuurlijk Elvis Presley.

Elvis Presley’s versie van “Solitaire”

Elvis Presley bracht zijn versie van “Solitaire” uit in 1975 op zijn album “Today”. Het nummer gaat over een persoon die eenzaamheid voelt en verlangt naar de liefde en aandacht van iemand anders.

De betekenis achter Elvis nummer Solitaire

Het nummer “Solitaire” heeft geen directe relatie heeft met het kaartspel Solitaire. De term “Solitaire” wordt gebruikt om het gevoel van alleen zijn en eenzaamheid te benadrukken.

Andere Artiesten die het nummer “Solitaire” gecoverd hebben

Naast Elvis Presley hebben ook andere artiesten “Solitaire” gecoverd. Bijvoorbeeld door The Carpenters, die het in 1975 uitbrachten en er een top 20-hit mee scoorden. Ook Andy Williams bracht het nummer uit in 1973 en bereikte er de top 10 mee in het Verenigd Koninkrijk.

Zong Elvis over Solitaire of Patience spelen?

Elvis Presley heeft inderdaad het nummer “Solitaire” gezongen, dat oorspronkelijk werd geschreven door Neil Sedaka en Phil Cody. Hoewel het nummer geen directe relatie heeft met het kaartspel Solitaire of Patience, is het een prachtige ballad die de emoties van eenzaamheid en verlangen naar liefde weergeeft. Het nummer is gecoverd door verschillende artiesten en blijft populair bij fans van over de hele wereld.