Spider Solitaire 2 Kleuren

Spider Solitaire 2 Kleuren is een stuk uitdagender dan wanneer je met 1 kleur speelt. Het is moeilijker en daardoor meer geschikt voor een gevorderde speler dan een beginnende Spider Solitaire speler. Hou er dus rekening mee dat dit een moeilijke soort is van Patience. Speel hierboven direct Spider Solitaire 2 Kleuren. Kies de middelste optie en het spel start direct. Hieronder vindt je nog enkele soorten Patience. Voor ons gehele overzicht bekijk onze Solitaire pagina!

Spider

Spider Solitaire, een variant van het traditionele Solitaire spel, is wereldwijd geliefd om zijn uitdagende aard en boeiende gameplay. Een van de meest gespeelde varianten van dit spel is Spider Solitaire 2 kleuren. Maar wat maakt deze specifieke variant zo uniek? En hoe speel je het?

Wat betekent Spider Solitaire 2 kleuren?

Spider Solitaire 2 kleuren verwijst naar een versie van Spider Solitaire waarbij alleen twee kaartsymbolen of ‘kleuren’ worden gebruikt uit een standaard kaartspel: meestal schoppen en harten. Door het aantal gebruikte kleuren te beperken, wordt het spel iets eenvoudiger dan de 4 kleuren variant maar biedt het nog steeds voldoende uitdaging voor zowel beginners als ervaren spelers.

De term “kleuren” kan enigszins verwarrend zijn voor nieuwe spelers. In kaartterminologie verwijzen kleuren naar de verschillende symbolen zoals harten, schoppen, ruiten en klaveren. Dus in deze context betekent “2 kleuren” dat het spel wordt gespeeld met twee van deze symbolen, en niet per se met twee verschillende kleuren zoals rood en zwart. Deze vorm wordt daarom ook in Nederland vaak op zijn Engels aangeduid met Spider Solitaire 2 suits.

Hoe speel je Spider Solitaire 2 kleuren?

Het basisprincipe van Spider Solitaire 2 kleuren is vergelijkbaar met andere Spider Solitaire-spellen. Het doel is om kaartsequenties te vormen van koning tot aas binnen dezelfde kleur en deze sequenties vervolgens naar de eindstapels te verplaatsen.

Afbeelding van Spider Solitaire 2 suits

Stappen om te spelen

  • Opzetten van het Bord: Het spel begint met 54 kaarten in 10 kolommen op het bord. De eerste vier kolommen hebben elk zes kaarten, terwijl de resterende kolommen elk vijf kaarten hebben.
  • Kaarten verplaatsen: Kaarten kunnen worden verplaatst tussen kolommen om sequenties te vormen. Een kaart of een geldige reeks kaarten kan naar een andere kolom worden verplaatst als de bovenste kaart van die kolom een volgende rang hoger is en van dezelfde kleur.
  • Nieuwe kaarten trekken: Wanneer je geen zetten meer kunt doen, klik je op de stapel om nieuwe kaarten aan de kolommen toe te voegen.
  • Voltooien: Het spel is gewonnen wanneer alle kaarten zijn verplaatst naar de eindstapels, geordend van koning tot aas en gescheiden op kleur.

Spider Solitaire Begin van Het Spel

De opstelling is geheel hetzelfde en als je in het echt speelt, kun je kiezen om alle rode kaarten als een kleur te aanzien en hetzelfde voor de zwarte. Anders heb je vier halve boeken kaarten nodig om Spider Solitaire 2 kleuren te spelen zoals je het online ziet.

Je deelt de kaarten exact hetzelfde. Het verschil zit er in dat je stapels van gemengde kleuren niet kunt verplaatsen. Alleen als bij Spider solitaire 2 kleuren een stapel eenzelfde kleur heeft mag je deze verplaatsen.

Een reeks van aas tot heer moet ook uit eenzelfde kleur bestaan bij Spider solitaire 2 kleuren voordat je deze kunt opruimen. Als er ook maar een kaart van een andere kleur in zit, moet je die er eerst uit kunnen werken en vervangen door een van dezelfde kleur.

Tips Bij het Spelen van Spider Solitaire 2 Kleuren

Omdat je rekening moet houden met deze twee kleuren is het compleet uitspelen een grotere uitdaging. Je zult best wel een paar tips kunnen gebruiken om je winstkansen te vergroten. Daarom bieden wij je deze onbetaalbare hints om je speelstijl voor goed te verbeteren.

Ten eerste moet je bij Spider Solitaire 2 kleuren proberen om zo veel mogelijk reeksen van dezelfde kleur te maken. Dit is een prioriteit, want eens je begint te mengen, limiteer je de verplaatsbaarheid. Als je de keuze hebt uit een rode negen en een zwarte negen om op een rode tien te plaatsen, dan is de rode kaart in bijna alle gevallen de betere keuze.

Wanneer je ziet dat je alle nodige kaarten beschikbaar hebt om een volledige reeks te vormen, is het bij Spider Solitaire 2 kleuren een goede keuze om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Bevrijd de nodige kaarten en combineer om een stap dichter bij de overwinning te staan.

Vrije cellen zijn een echte zegen in Spider Solitaire Patience. Niet alleen omdat ze je vrijheid geven om elke kaart naar te verplaatsen, maar omdat ze je gemengde stapels laten oplossen. Je kunt de ene kaart die in de weg zit om twee reeksen op orde te brengen even aan de kant zetten.

Spider Solitaire 2 kleuren online spelen

Op deze pagina kun je de gratis Spider Solitaire 2 kleuren spelen van Gameboss. Maar op Patience.nl hebben we meerdere versies van het spel Spider Solitaire waarbij je vaak in het begin van het spel kunt kiezen voor welke moeilijkheidsgraad je wil spelen. Je kunt dus kiezen tussen 1 kleur, 2 kleuren of 4 kleuren voordat je begint met spelen. Voor het gehele overzicht bekijk onze pagina met alle solitaire spellen of bezoek de uitgebreide pagina over Spider Solitaire.

Menu Opties Spider Solitaire 2

In plaats van uitgebreide teksten gebruikt het spel duidelijke, eenvoudig te herkennen symbolen:

  • Pijl Terug: Hiermee kunt u een zet ongedaan maken.
  • Kruis: Hiermee stopt u het spel.
  • Pijl Rond: Hiermee start u het spel opnieuw.
  • Luidspreker: Regel het geluid naar wens.

Meest Gestelde Vragen