Patiencespel Spider, een Uitdagende Puzzel?

Het patiencespel Spider is een populaire variant van Patience spelen. Hieronder klik je op de afbeelding en je kunt direct beginnen met spelen. Voor meer informatie lees je verder onder het patiencespel spider

Regels van Patiencespel Spider

Het doel van een patiencespel Spider is om alle kaarten per soort in volgorde te rangschikken van heer tot aas. Dit doe je door een kaart of een reeks kaarten van stapel tot stapel te verplaatsen. Let op dat je alleen kaarten van eenzelfde kleur in een keer kunt transporteren.

Eens je een heer tot aas reeks van eenzelfde kleur hebt gemaakt, wordt deze aan de kant gelegd om je tableau op orde te houden. Wanneer je geen nuttige zet meer hebt in het patiencespel Spider, kun je kaarten van het dek inroepen. Dit doe je tot je alle acht reeksen gemaakt hebt, of tot je geen geldige zet meer hebt en het dek leeg is. In het eerste geval ben je een winnaar, maar in het tweede geval ben je verloren.

Varianten

Als we je alle varianten van het patiencespel Spider willen meegeven, zitten we hier morgen nog. Dus hier is een kort overzicht van onze favorieten:

Spider 1/2-kleuren

Waar het patiencespel Spider normaal gezien alle vier de kleuren van twee boeken kaarten gebruikt, maakt deze variant het je gemakkelijker door er maar 1 of 2 te gebruiken. Dit is een enorme versimpeling van de puzzel en wordt meestal gebruikt als instap voor je aan het echte werk begint.

Spiderette

In deze variant wordt slechts een boek kaarten gebruikt. Als je denkt dat dit het ook eenvoudiger maakt, kun je er niet meer naast zitten. Door minder basis te hebben is het echt een puzzelwerk om alle vier de stapels te kunnen opbouwen. Zoek je een uitdaging, probeer dan zeker deze variant van het patiencespel Spider.

Spiderwort

Als laatste variant op het patiencespel Spider geven we je Spiderwort mee. Nu speel je met drie deks kaarten, wat weer een totaal andere ervaring met zich meebrengt.

Waar Kun je Spider Spelen

Er zijn tal van websites die je aanbieden om Spider op het web te spelen, zoals de algemene website 247 Solitaire waar je naast het patiencespel Spider een hele hoop andere solitaire-spellen kunt vinden. Ook zijn er websites die zich puur op dit spel richten. Spider Solitair Game is er een van, net als Free Spider Solitaire.

Speel je patiencespel Spider liever rechtstreeks op je pc, dan kun je ook patiencespel gratis downloaden. Deze komt gratis bij elke Windowsinstallatie en geeft je de mogelijkheid om uitdagingen te vervullen of gewoon te spelen. Softonic heeft ook een collectie aan patience-spellen. Of als je je dek kaarten overal bij wilt hebben, bekijk dan de Solitair app in de Google Play Store.