Patiencespel: Patience gratis spelen

Bent u op zoek naar een online Patiencespel? Patience gratis spelen kan tegenwoordig op vrij veel websites en het aanbod is ruim.

Patience

Patience is alle soorten en maten binnenkort ook op Patience.nl?

Wist u bijvoorbeeld dat er allerlei verschillende soorten patience bestaan? Hoewel de meeste mensen ooit patience hebben leren spelen aan de keukentafel of door het gebruiken van Windows 95, spelen de meeste mensen inmiddels patience via het internet op hun computer of hun telefoon. Hierdoor zijn er meer verschillende variaties op het spel gekomen en bestaan er zelfs wedstrijden patience tegen elkaar. Er bestaan honderden verschillende soorten patience en zijn er verschillende soorten solitaire uit de basisprincipes van patience gekomen.

Er zijn veel verschillende soorten patiencespel. Patience gratis spelen is leuk, maar welke is nou die originele die u het liefst speelt? Solitaire is een andere naam voor het patiencespel. Patience gratis spelen betekent echter wel dat u ook vaak allerlei verschillende solitaire spellen aangeboden krijgt. Zo bestaan er Solitaire Freecell, Solitaire Spider, Solitaire Pyramid en tal van andere soorten Solitaire. Dit zijn echter vaak niet het spel dat de meeste mensen bedoelen wanneer zij enkel een potje patience willen spelen. Dan bestaat er ook nog het verschil tussen Patience 1 en Patience 3.

Meestal is in dit geval Patience 1 wat men bedoelt zodra zij willen beginnen aan een patiencespel. Patience gratis spelen kun je dus het beste uitzoeken op het aanbod in Patience 1. En hoewel Patience 3 in eerste opslag heel erg lijkt op de originele patience, maar u zult merken dat zodra u een kaart opvraagt dat er ineens 3 kaarten van de stapel worden neergelegd. Dit lijkt misschien een klein verschil, maar de speelwijze verandert hierdoor enorm en is het een stuk moeilijk om het spel uiteindelijk uit te spelen. Dit is erg leuk zodra u al wat gevorderd bent in Patience en graag wat tactischer wilt nadenken.

De regels van het patiencespel. Patience gratis spelen: hoe zat het ook alweer?

Patience kan dus op verschillende wijzen en met verschillende regels gepaard gaan. Eigenlijk is het een enorm makkelijk spel zodra de speler het spel eenmaal doorheeft. Het enige wat er mis kan gaan is dat u vast komt te zitten en geen kaarten meer op kunt leggen. In dat geval heeft u verloren. Bij Patience 1 zal dit minder snel gebeuren dan bij de opvolgers zoals Patience 3 en de eerdergenoemde solitaire variaties zoals Freecell. U heeft gewonnen zodra alle kaarten netjes geordend zijn en u ze dus allemaal heeft weggespeeld door ze te sorteren door middel van de regels de volgen.

Het patiencespel net spider solitaire spelen tegen iemand anders. Het is door de komst van het internet ook gemakkelijker geworden Patience tegen anderen te spelen. De twee spelers krijgen namelijk precies hetzelfde spel voor zich neergelegd met exact de kaarten op dezelfde plek. Dit was in het verleden aan de keukentafel een heel stuk lastiger op te zetten, tenzij een derde partij zin had dit geheel uit te leggen. Ook het besturingssysteem Windows boodt deze optie helaas niet, maar met de komst van het internet is dit ineens in populariteit toegenomen en was het nog nooit zo makkelijk om iemand te verslaan in een patiencespel. Patience gratis spelen en van iemand anders winnen gaat in dat geval op de klok. Wie het snelst het spel heeft uigespeeld zonder vast komen te liggen heeft gewonnen in het patiencespel. Patience gratis spelen tegen andere mensen wordt ook door enkele Nederlandse websites aangeboden.