Nederlands Patiencespel Nl cultureel erfgoed

Het patiencespel nl is een van de populairste kaartspellen ooit ontwikkeld voor één persoon. De meesten hebben het leren spelen aan de keukentafel, waar 1 van onze ouders het heeft uitgelegd zodat we ons niet verveelden.


Freecell Solitaire
Freecell Spelen
Patience Windows
Windows Patience XP Spelen
Spider Solitaire
Spider Solitaire Spelen

Patiencespel nl Direct Patience en Freecell spelen

Anderen hebben het patiencespel nl geleerd doordat het spel standaard was meegeleverd met het bekende besturingssysteem Windows. Het Freecell patiencespel nl bestaat echter al veel langer. Maar waar komt het precies vandaan? En wat kunnen we nog verwachten nu het internet dit soort spellen ook weer in populariteit heeft doen stijgen?

Het patiencespel nl staat bekend als een spel waarbij probleemoplossend nadenken wordt getrained en en men leert strategisch een spel te overwinnen. Het is echter al een eeuwenoud spel waardoor de herkomst soms moeilijk te achterhalen is. Er zijn namelijk verschillende ideëen en theoriën waar het originele patiencespel app vandaan komt. Zo zijn er mensen die geloven dat het al gespeeld werd in het oude China, waar wijsgeren hun dagen doorbrachten met potjes Patience om hun strategische denkvermogen te trainen. Anderen geloven dat Napoleon Bonaparte, toen hij verbannen was en helemaal alleen op een eiland zat, het spel ontwikkeld heeft tot wat het is geworden de dag van vandaag. En dan zijn er nog verschillende bronnen die wijzen naar het Midden-Oosten, waar er bewijzen lijken te zijn gevonden van het spel na verschillende veldslagen. Een hele andere wereld dan het hedendaagse patiencespel nl vanaf je telefoon spelen in ieder geval!

Zodra het papier werd uitgevonden begonnen de kaartspellen ook te bestaan.

Hier is genoeg bewijs van. Zo werd in het oude China al gespeeld met speelkaarten. En hoewel er al verschillende bordspellen bestonden, was het spelen met kaarten een toevoeging hierop. Vooral een spel alleen kunnen spelen bestond destijds nog niet. Er bestaat geen direct bewijs dat Patience toen ook al gespeeld werd, en het lijkt zelfs onmogelijk, omdat de kaartenspelen van destijds geheel andere indelingen hadden. Spelkaarten hebben zich door al die eeuwen heen namelijk flink ontwikkeld. De symbolen en kleuren die wij tegenwoordig op onze kaarten zien, zoals Schoppen en Ruiten, en daarbij de getallen, waren destijds nog op een andere manier afgebeeld. Er bestaan nog steeds kaartpakken met verschillende hoeveelheden kaarten, maar dit is gelukkig wel redelijk synoniem geworden. De kaartendecks die tegenwoordig gebruikt worden noemt men het Franse Dek.

Solitaire Big met 53 Kaarten

Het Franse dek bestaat ui 52 kaarten. Er zijn veel mensen die geloven dat dit staat voor 52 weken in een jaar. Deze 52 kaarten worden opgedeeld in 4 verschillende soorten. Deze zelfde mensen geloven dat deze 4 soorten staan voor de 4 seizoenen van het jaar. Daarbij zijn er 13 soorten kaarten per symbool, wat volgens velen weer staat voor de 13 maancyclussen. De samenstelling van een kaartendeck heeft niet altijd zo bestaan maar is door de eeuwen heen zo bij elkaar gebracht. En dan bestaat er nog een vreemde theorie waarom de Aas de hoogste kaart is, en tevens bij veel spellen de laagste. Het komt namelijk terug uit de Franse Revolutie: waarbij de Aas staat voor de Staat: en deze de machtigste is van allen; maar ook de laagste kan worden zodra de rest van de kaarten (vooral de Heren, Vrouwen en Boeren) dat zij niet meer de machtigste mag zijn en zich moet gehoorzamen aan het volk ( de getallen). Deze theoriën zijn echter moeilijk geschiedkundig te bewijzen maar geven wel een extra leuke dimentie aan ons welbekende patiencespel nl.