Windows en het patience XP kaartspel

Windows heeft door de jaren heen al heel wat besturingsprogramma’s gemaakt voor bedrijven, maar ook voor consumenten zoals u en ik. De wereldwijde verspreiding van deze programma’s heeft onze werkzaamheden dermate vereenvoudigd op de werkvloer, maar ook bij u thuis.

Welke besturingssystemen zijn er?

Windows XP en daarmee ook het patience XP kaartspel heeft zijn intrede gemaakt sinds 2001. Dit programma werd toendertijd door ongeveer 25% van de wereldbevolking gebruikt. De meeste bekende vorm dat in vele huishoudens werd gebruikt was het zogenaamde Home Edition. Hier richtte Windows zich vooral op de consument die eenvoudigere werkzaamheden moest verrichten.

Daarentegen was de professionele uitvoering geschikt voor bedrijven. Het Windows XP Professional beschikte over meerdere geavanceerde functies wat ten goede kwam voor de meeste bedrijven.

Was Windows XP veilig?

Windows 95 en 98 waren al zeer geliefde besturingsprogramma’s en met de opkomst van Windows XP braken ze door met een programma dat moeilijk te hacken was. De onveilige communicatie tussen diverse bronnen behoorde hiermee tot de verleden tijd en “Internet Explorer” werd ook nog eens goed onder handen genomen.

Het internet en de meerdere verbindingen waren vooral beschermd door diverse spyware en beveiligingsprogramma’s zoals Norton. Deze programma’s zorgden ervoor dat men veilig over het internet kon surfen. Tegenwoordig zijn er meerdere beveiligingsprogramma’s te vinden die tegen een scherpe aanschafprijs kunnen worden aangekocht.

Het Patience XP kaartspel

Met de Windows XP-uitgave bracht Windows ook verschillende soorten vermaak standaard mee. Patience XP was zo een kaartspel dat werd meegeleverd bij de aankoop van het programma. Deze insteek van Windows bleek al snel voor heel wat populariteit te zorgen, want het wordt anno 2020 nog steeds gezien als het beste Patience XP kaartspel.

Windows heeft op dit moment vele spelen in het programma verwerkt zitten. Men kan natuurlijk ook de spellen downloaden of direct online spelen. Denk maar eens aan Patience retro, Patience 3, Patience Time, Patience online en natuurlijk Patience XP.

Het einde van Patience XP

Sinds de vele veranderingen in de Microsoft onderneming zijn de vele beroemde kaartspelen waaronder Patience XP niet meer meegenomen in de nieuwste besturingsprogramma’s. Op dit moment zal men de kaartspellen alleen via een download kunnen verkrijgen.

Er bestaan meerdere websites waar de oude vorm van Patience XP kan worden gespeeld. Is men nog steeds in het bezit van de Windows XP uitvoering dan zijn er bovendien geen updates meer te vinden om bepaalde cyberaanvallen tegen te gaan en wellicht is het upgraden naar een beter en moderner besturingsprogramma de uitkomst.

Conclusie

Het Patiencespel kent vele vormen en Patience XP was een geweldig populair spel dat zich in vele huishoudens had gevestigd. De eenzaamheid van een bepaalde persoon werd al snel vergeten als men aan het Patience XP kaartspel begon.

Tegenwoordig zijn alle spellen makkelijk te vinden en er bestaan diverse forums waar men terecht kunt om de nostalgie van het Patience XP kaartspel te bespreken.