Patience spelen regels belangrijk?

Patience spelen, regels en doelstelling in het kort uitgelegd. Je wilt patience spelen gratis en daarom is het belangrijk dat je de regels kent. Patience heeft namelijk verschillende regels en regels zijn er namelijk om het spel tot een goed einde te brengen.


Indeling Patience Klondike Speelveld

Het spel Patience is het meest gespeelde spel op het internet en je vindt het dan ook overal terug.

Het spel Klondike is de meest bekende variant. Echter er zijn meer dan 1200 varianten. Een spel waarbij 52 kaarten in volgorde van Aas tot Koning op een stapel moeten worden gespeeld. Wil je strategisch Patience spelen? Regels leren is het eerste wat je dan moet doen. Het is namelijk niet zo eenvoudig om elk spel volledig uit te spelen. Dit hangt zo goed als helemaal af van hoe je de kaarten krijgt.

De bedoeling van het spel is om alle kaarten in volgorde te leggen vanuit een opstelling die door het spel willekeurig wordt bepaald en volgens de vooraf opgestelde Patience spelen regels. Door een kaart te verplaatsen, komen andere kaarten die gesloten waren beschikbaar. Je hebt gewonnen als het je lukt om de kaarten per kleur in de juiste volgorde op de vier eindstapels te leggen. Lukt dit niet dan heb je verloren. De bedoeling van het spel is om orde te brengen in chaos! Een goed spel dus voor de tijd waarin wij leven.

De volgorde die we volgens de Patience spelen regels moeten aanhouden is als volgt: Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, Koningin en tenslotte de Koning. Er komen geen jokers voor in het spel.Patience spelen, regels om het tot een goed einde te brengen

Laten we de Patience spelen regels eens bekijken per onderdeel.

  • Het speelveld

Je start met zeven kolommen die zich in het midden van het speelveld bevinden met kaarten waarbij alleen de eerste kaart open ligt. De kolommen lopen op van één tot zeven kaarten. Als je de open kaart naar een andere rij verplaatst, kun je volgens de patience spelen regels de volgende kaart omdraaien.

  • De stokstapel en de reststapel

Met de stokstapel bedoelen we de stapel van 24 kaarten die overblijft na het verdelen van de kaarten. Hier zijn de Patience spelen regels afhankelijk van het spel dat je hebt gekozen 1 of 3 kaarten. Als je de kaart of kaarten trekt, worden ze naast de stokstapel gelegd. Deze stapel noemen we de reststapel. Je kunt deze kaarten gebruiken op het speelveld.

  • Eindstapel

Bovenaan het spel zijn 4 lege plaatsen waarop de kaarten volgens de Patience spelen regels uiteindelijk opgestapeld moeten worden in de hierboven reeds genoemde volgorde van Aas tot Koning.

Voor het verplaatsen van de kaarten bestaan de volgende Patience spelen regels: Om een kaart onder een andere kaart te plaatsen, moet deze een andere kleur hebben en het juiste cijfer. Je mag dus bijvoorbeeld op een rode ruiten vier een zwarte schoppen drie plaatsen. Heb je een kolom leeg gespeeld, kun je op die lege plaats een Koning plaatsen gevolgd door een Koningin van een andere kleur en zo verder.De Patience spelen regels voor het spelen naar de eindstapel zijn eenvoudig. De stapel begint steeds met een Aas van elk symbool en vervolgens de 2, 3 en zo verder tot als laatste de Koning boven op de stapel pronkt.

Meer Patience spelen regels vind je terug op de website van Patience.nl waar je het spel zonder download, gratis en zonder reclame kunt spelen.