Patience spelen met echte kaarten

Als je zin hebt om een potje Patience spelen met echte kaarten dan heb je dat echte ouderwetse gevoel en hoef je niet achter een beeldscherm te gaan zitten wat je waarschijnlijk elke dag al teveel doet. Ondanks dat je ervoor kan kiezen om Patience spelen met echte kaarten is het uiteraard ook mogelijk om Patience te spelen op je computer, tablet of telefoon. Patience spelen met echte kaarten is pas echt bekend geworden toen Windows het standaard voor geïnstalleerd had op zijn besturingssysteem. Nog steeds spelen dagelijks 35 miljoen mensen Patience spelen met echte kaarten op hun Windows computer. En vele anderen hebben sindsdien apps gedownload voor hun tablet of telefoon om Patience spelen met echte kaarten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Patience spelen met echte kaarten.

De varianten van Patience spelen met echte kaarten

Patience spelen met echte kaarten kan in verschillende varianten. De twee meest bekende varianten speel je met een stok kaarten. Dit zijn Klondike en Freecell. Bij Klondike kies je voor de variant waar je 1 of 3 kaarten omdraait op de reststapel. Van Freecell heb je nog andere varianten zoals Bonus Freecell, Hard Cell en Jail Cell. Als je ervoor kiest om Patience spelen met echte kaarten met twee stokken kaarten dan kan je kiezen voor Spider Solitaire, Spiderette, Little Spider, Crescent, Windmolen, Big Ben, Napoleon at St. Helena, Lucas of Sly Fox. Bij elk Patience spelen met echte kaarten met 1 stok kaarten heb je 52 kaarten die onderverdeeld worden in vier groepen die zijn gesorteerd naar het symbool en de kleur. Dit zijn de rode ruiten, de rode harten, de zwarte klavers en de zwarte schoppen. Bij Patience spelen met echte kaarten lopen de kaarten op van Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) tot de K (koning of King). Dit is de volgorde die je gebruikt om de kaarten op de eindstapel neer te leggen bij Klondike. In de zeven rijen eronder loopt de volgorde juist van hoog naar laag. De koning staat gelijk aan kaart 13, de koningin aan nummer 12 en de boer aan kaart nummer 11. Er zijn online meer dan 1200 varianten van Patience spelen met echte kaarten te vinden. Er bestaan verschillende thema’s, verhaallijnen en dit originele spel wat niks voor niks solitaire wordt genoemd kan tegenwoordig ook met twee deelnemers worden gespeeld in plaats van dat je alleen speelt zonder bank of andere medespelers. De zeven rijen onder de vier eindstapels bestaan uit 1 tot 7 kaarten en je draait alleen de bovenste kaart om.

Patience spelen gratis online, wat zijn De verschillende benamingen van patience?

In de verschillende landen heeft Patience spelen met echte kaarten een andere benaming. Wat in Nederland Patience wordt genoemd wordt in België Mochelen of Patience genoemd. In Duitsland noemt men het Solitar. Binnen Frankrijk gebruikt men de naam Solitaire of Solitaires. In Spanje en Italië vindt je de naam Solitario. In Oost Europese landen is het Pasjans, Pasijans, Pasjanso of Pasjansa.