Patience Spelen Klondike Spel op Patience.nl

Als je Patience spelen Klondike wilt spelen dan wil je natuurlijk wel weten dat je het volgens de juiste spelregels speelt. Patience spelen Klondike is de meest bekende variant van het kaartspel Solitaire. 90% van de mensen speelt deze variant van Patience spelen Klondike.

Het is een van de wereldberoemde spellen dankzij het feit dat dit altijd voor geïnstalleerd was op alle Windows systemen. Hierdoor spelen mensen Patience spelen Klondike met name op de computer, maar tegenwoordig tevens op de tablet of telefoon. Uiteraard kan je Patience spelen Klondike ook doen met een ouderwetse stapel kaarten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Patience spelen Klondike.


patience-solitaire-klondike-game-logo
Patience Klondike
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200
Spider Solitaire
freecell-big-spel-icoon-200x200
Freecell BIG
freecell-spelen- free-cell-solitaire
Freecell spellen
Mahjong-cards-spel-icoon-200x200
Mahjong
tripeaks-solitaire-logo-icoon-spel-200x20
Tripeaks


De Spelregels Patience Spelen Klondike

Patience spelen Klondike is de meest bekende versie van Patience die wereldwijd gespeeld wordt. Meestal als er gerefereerd wordt naar het kaartspel Patience of Solitaire bedoelen mensen de versie Klondike. Patience spelen Klondike wordt gespeeld met een stok kaarten.

Er zijn 52 kaarten, verdeeld in 4 groepen van verschillende kleuren en symbolen die elke uit 13 kaarten bestaat. Dit zijn de rode harten, de rode ruiten, de zwarte klavers en de zwarte schoppen.

De ranking loopt op van Aas naar Koning en andersom van Koning naar Aas. Er zijn 13 verschillende kaarten, te weten de Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) en de K (koning of King). Een J kan ook gezien worden als 11, de Q als de 12de kaart en de K als kaart nummer 13.

Je hebt een speelveld dat bestaat als de reststapel, 4 eindstapels van iedere kleur en symbool en 7 rijen met kaarten die oplopen van 1 op de stapel tot 7 bij de laatste stapel.

De bovenste kaart ligt altijd omgedraaid en op de eindstapel plaats je eerst de Aas waarnaar je je opwerkt naar de koning. In de rijen eronder is dat net omgekeerd. Daar begin je met de hoogste kaart die je op dat moment hebt en stapel je af naar de Aas.

Je kan kiezen uit het omdraaien van 1 of 3 kaarten op de reststapel. Met 1 kaart draai je de bovenste om en als je hier niks mee kan dan leg je hem af. Als je kiest voor drie kaarten dan gebruik je alleen de bovenste kaart van deze 3 en kan je de overige pas gebruiken op het moment dat je de bovenste kaart ergens kunt plaatsen.De Andere Varianten van Patience en Solitaire.

Naast Klondike bestaan er nog andere varianten van Patience. De spellen die met 1 stok kaarten worden gespeeld zijn traditioneel Patience en Freecell. Het is ook mogelijk om met twee stokken kaarten te spelen, varianten hierop zijn Spider Solitaire en vele onbekendere varianten zoals Crescent, Windmolen en Big Ben. Patience spelen 2 personen? Ook dit is nu online mogelijk! Dit was voorheen ondenkbaar, omdat het hele idee achter Patience was dat je alleen speelt zonder medespelers of een bank.