Patience Spelen Windows XP en Free cell Windows

Speel je net als anderen ook graag met speelkaarten? Dan vind je het misschien interessant om te weten hoe de geschiedenis verliep van speelkaarten zoals Patience en hoe we bij het hedendaagse Patience spelen Windows op je PC zijn terechtgekomen.


Patience Spelen Windows herkomst van het Originele Spel

Het begon allemaal in China rond de 9e eeuw na Christus en het heeft heel lang geduurd voordat we het hier in Europa ontdekten. Als je bij Patience spelen Windows nadenkt over het woord Patience alleen spelen, zou je verwachten dat het spel afkomstig is van Frankrijk. Het woord Patience is namelijk het Franse woord voor geduld. Toch zijn de meningen hierover verdeeld. In de Scandinavische landen wordt Patience spelen Windows nog steeds Kabele genoemd, dat zoiets betekent als Geheime Kennis. Waarschijnlijk omdat de kaarten en Patience door waarzeggers als Tarotkaarten gebruikt werden.

In de serie Patience Pioniers gaan we zelf op zoek naar de herkomst van Patience en wie als eerste het spel met de echte kaarten heeft uitgevonden.

Het spel bestaat uit 52 kaarten met de 4 symbolen koningen, schoppen, harten, boeren. Dit heeft te maken met onze kalender die bestaat uit 52 weken en 4 seizoenen. Elk symbool heeft 13 kaarten wat weer te maken heeft met 13 maancyclussen. Dat is vast iets waar je niet over nadenkt bij het Patience spelen Windows, maar wel leuk om te weten.

Het ontstaan van Patience spelen Windows, hoe kwam het zover?

Patience spelen Windows wordt ook wel Solitaire genoemd. Een stagiaire van Microsoft maakte het ontwerp in 1988 dat door het bestuur werd goedgekeurd. Op 22 mei 1990 kreeg het spel een plek in Windows 3.0.

De oorspronkelijke bedoeling van het spel was om mensen te leren omgaan met een muis. Inmiddels viert Solitaire of Patience zijn dertigste verjaardag. In die afgelopen 30 jaar zijn er op het internet heel veel verschillende versies van verschenen. Daardoor kunnen wij met zijn allen heerlijk Windows Patience spelen of een andere online versie, gewoon vanuit onze luie zetel.

Op dit moment wordt Patience spelen Windows door 35 miljoen mensen gedaan uit meer dan 200 verschillende landen. Door het verplichte thuiswerken vanwege Covid-19 zal het Patience spelen Windows vermoedelijk alleen maar toenemen aangezien de baas niet over je schouders meekijkt. Want dit spel is zo verslavend dat je als je een spel gestart bent bijna niet kunt stoppen totdat je de 52 kaarten mooi op 4 stapels gerangschikt hebt.

Meer informatie over Solitaire en spelletjes

Meer informatie over de geschiedenis van Patience en de achtergrond van het spel vind je op Patience.nl. Op onze in 2020 vernieuwde website bieden we je een compleet nieuw spel aan.

Een vernieuwde versie van Klondike Patience waarin alles wat belangrijk is voor deze game terug te vinden is en waarbij de originele spelregels behouden werden. Het spel is volledig in het Nederlands geschreven. Je hoeft het spel niet te downloaden maar opent gewoon onze website en je kunt het gratis en voor niets spelen.

Er is geen registratie nodig en wat het nog mooier maakt is dat je het spel kunt spelen zonder de gebruikelijke reclame. Vind hier meer over Patience spelen regels. Het spel kan namelijk helemaal worden aangepast aan je eigen voorkeuren met kleuren, kaartensets en achtergronden.

Is er iets niet helemaal duidelijk kun je 24/7 terecht bij de Nederlandstalige helpdesk waar ze je met plezier de regels uitleggen of informatie geven over hoe je het spel op de beste manier Solitaire speelt.