Patience Spel Uitleg

Op deze pagina vind je de Patience Spel Uitleg van het Exclusieve Klondike spel van Patience.nl Hier lees je vooral over de instellingen en de mogelijkheden van het spel en hoe je bijvoorbeeld bepaalde instellingen of voorkeuren kunt wijzigen.

Patience

Patience Spel Uitleg van de Spelregels

Vooraleer wij de Patience spel uitleg geven over de settings zullen we de patience regels even kort toelichten.

Uit het dek van 52 kaarten worden er 7 kolommen gemaakt op het bord die naast elkaar gestapeld worden met op de eerste kolom 1 kaart en respectievelijk opbouwend tot de laatste kolom waar er 7 kaarten geplaatst worden.
De bovenste kaart van elke kolom is omgedraaid zodat ze zichtbaar is. Boven de kolommen worden er 4 rijen gemaakt waar de kaarten opgebouwd moeten worden van aas naar koning.

Het doel van het patience spel is om alle kaarten van de kolommen en de resterende dek kwijt te spelen in de 4 rijen. Voor meer duidelijkheid kan je altijd het patience spel uitleg op de website zelf te raadplegen.

De Patience spel uitleg met betrekking tot de spelregels van Patience hebben we uitgebreid beschreven op onze uitgebreide Patience Spelregels pagina. Tevens vind je hier informatie over de opbouw van het menu en de diverse mogelijkheden zoals Statistieken enz.

Patience Spel Uitleg: Meest Gestelde Vragen

Hieronder de meest gestelde vragen over het Patience / Solitaire wat je kunt spelen op Patience.nl. Voor meer informatie klik op de afbeelding van het spel om het spel te openen. Klik vervolgens op het vraagtekentje links onder in de hoek of op het menu icoontje.

Wat wordt er Bedoeld met “Herhaal Spel”?

Wanneer je in het “Startmenu” op de optie “Herhaal” spel drukt dan wil dat zeggen dat je hetzelfde spel wat je net gespeeld hebt nog een keer gaat spelen. Met andere woorden de kaarten zullen exact hetzelfde gedeeld worden.

Wat wordt er Bedoeld met “Geen Limiet op Delen”?

De instelling “Geen Limiet op Delen” heeft betrekking op de reststapel links boven in het scherm. Wanneer je deze instelling UIT hebt staan dan kun je onbeperkt door de stapel heen. Wanneer je deze instelling AAN hebt staan, wat wil zeggen de moeilijke stand, dan mag je maximaal 3 keer door de stok heen. Indien je dan niet uit kunt dan is het spel afgelopen.

De oorspronkelijke spelregels van Patience geven aan dat je maximaal 3 keer door de stapel heen mag. Hierdoor is het moeilijker om het spel in zijn geheel uit te spelen. Wanneer je onbeperkt door de stapel heen mag dan heb je dus meer kans om te winnen.

Wanneer je de moeilijkheid instelling op Hoog zet, wat dus betekent dat je de instellingen op moeilijk zet, dan staat de instelling met betrekking tot Geen Limiet Met Delen automatisch UIT.

In de casino versie van Patience Klondike mag je indien je Patience 1 speelt maar 1 keer door de stapel en wanneer je Patience.3 speelt dan mag je 3 keer door de stapel. Echter bieden we deze variant van Klondike hier nog niet aan.

Wat is het Verschil tussen de Moeilijkheidsgraad Hoog en Laag?

In het Instellingen Menu kun je kiezen tussen twee moeilijkheidsgraden; Moeilijkheidsgraad Hoog en Laag.
Wanneer je de moeilijke versie van Patience Klondike speelt dan zet je de instelling op Hoog. Zoals je kunt zien worden vervolgens de instellingen “Herstel – Hint en Geen Limiet Op Delen” uitgeschakeld.

Wat Betekent Deel 3 bij het Begin van het Spel?

Wanneer je het spel Patience Klondike inlaadt dan krijg je de keuze Deel 1 of Deel 3 kaarten.
Wanneer je voor 3 kaarten kiest dan wil dat zeggen dat wanneer je op de stapel linksboven klikt, de reststapel, dat er dan 3 kaarten open worden gedeeld. Deze variant wordt ook wel Patience 3 genoemd.
Je moet bij deze versie echter wel eerst altijd de bovenste kaart gebruiken. Deze variant is moeilijker om uit te spelen dan de “Deel 1 Kaart” versie.

Wat Betekent Deel 1 bij het begin van het Spel?

Wanneer je het spel Patience Klondike inlaadt dan krijg je de keuze Deel 1 of Deel 3 kaarten.
Wanneer je voor “Deel 1 Kaart” kiest dan wil dat zeggen dat wanneer je op de stapel linksboven klikt, de reststapel, dat er dan 1 kaart geopend wordt. Deze versie wordt ook wel Patience 1 genoemd.
Deze versie wordt over het algemeen als makkelijker beschouwd dan de versie met 3 kaarten die patience 3 wordt genoemd.

Wat Betekent “Klikken om Kaart te Spelen”?

Wanneer je het spel aan het spelen bent en je klikt op het “instellingen” menu dan opent de Instellingen Tab. Hier vind je de instelling “Klikken om kaart te spelen” met daarachter de mogelijkheden: 1x , 2x of uit.

Dit wil zeggen dat wanneer je op een kaart klikt deze automatisch naar een mogelijke bestemming wordt gespeeld.

1 x klikken betekent wanneer je 1 x klikt dan verplaatst de kaart direct naar de mogelijke bestemming.
2 x klikken betekent wanneer je 2 x klikt dan verplaatst de kaart zich naar de mogelijke bestemming.
Uit betekent dat je handmatig de kaart moet slepen naar een geldige positie.

Moet ik jullie Spel Downloaden?

Het spel wat je op Patience.nl kunt spelen download je direct in je browser zodra je de site opent. In je scherm dus. Je hoeft dus niets te downloaden op je computer. Ook wanneer je vanaf je IPad of telefoon speelt hoef je geen app te downloaden. We zijn aan het overwegen om in de toekomst misschien het spel uit te brengen in de Appstore zodat je het ook zonder internetverbinding kunt spelen.

Kan ik jullie Spellen Gratis Spelen?

Alle spellen die we zelf gemaakt hebben zoals het Patience Klondike spel zal altijd gratis te spelen zijn op Patience.nl Ook in de toekomst beloven we alleen en uitsluitend gratis spellen aan te bieden op Patience.nl

In welke Software zijn jullie Spellen Gemaakt?

Alle spellen die je op Patience.nl kunt spelen zijn in HTML5 gemaakt. Dit wil zeggen dat je de spellen op ieder device kunt spelen en dat ze snel inladen. Om de spellen te spelen hoef je dus geen software te downloaden of te installeren op uw computer. HTML5 wil zeggen dat het spel wordt ingeladen in de browser van uw computer. Het is de meest gebruikte software voor online spelletjes en dus ideaal voor Patience.

Hoe kan ik de Kleuren van mijn Kaarten Veranderen?

Je kunt de kleuren van de achterkanten van je kaarten veranderen door naar het Instellingen Menu te gaan en vervolgens te kiezen voor Achterzijde. Vervolgens zie je alle kleuren waaruit je kunt kiezen. In totaal kun je uit 8 kleuren kiezen en zodoende kijken welke kaarten je het beste bij je favoriete achtergrond vind passen.

Hoe kan ik de Kleur van het Speelveld Veranderen?

De kleur van het speelveld kun je veranderen door in het Instellingen Menu naar het tabblad Achtergrond te gaan. Hier kun je vervolgens kiezen uit 10 verschillende achtergrond kleuren voor je speelveld. Je kunt vervolgens ook de kleur van de achterkant van je kaarten kiezen zodat je de kleurencombinatie van de patience kaarten en het speelveld mooi op elkaar af kunt stemmen geheel naar eigen wens.

Hoe kan ik Andere Kaarten Kiezen in het Spel?

Bij het Patiencespel op Patience.nl kun je ervoor kiezen om met verschillende kaarten te spelen. Je kunt kiezen uit:

  • Klassieke standaard kaarten
  • Kaarten met uitsluitend grote symbolen
  • Kaarten met grote symbolen en plaatjes
  • Speciale Solitaire kaarten met in iedere hoek een symbool

Wanneer je andere kaarten wil uitproberen ga dan naar het “Instellingen Menu” linksonder in je scherm. Klik vervolgens op “Set Kaarten” om het overzicht te zien en je keuze te maken.

Hebben jullie Reclames tussen de Spellen?

Op Patience.nl hebben we geen reclame voor, tussen of na een spelletje gratis patience. Het grote voordeel van Patience spelen op Patience.nl want overal waar je tegenwoordig komt om een spelletje patience te spelen heb je steeds te maken met wachten op reclames alvorens je kunt spelen. In het patience spel op Patience.nl speel je dus reclame vrij en dat houden we zo. Het zou kunnen dat we in de toekomst banners op de website zelf zullen plaatsen maar niet in het spel.