Patience spel uitleg

Voor degenen die nog nooit het bekende kaartenspel voor één speler hebben gespeeld kan het een beetje tricky zijn om er in te komen. Daarom is het zeer belangrijk dat je het patience spel uitleg goed doorneemt vooraleer je aan het spel begint.

Gelukkig kan je het Patience spel uitleg uitgebreid terugvinden op Patience.nl onder het balkje ‘spelregels’.

De spelregels zijn zeer belangrijk om het spel tot een goed eind te brengen, het spel wordt al eeuwenoud op dezelfde manier gespeeld waardoor het volgens de regels spelen van het spel een zeer belangrijke pilaar vormt in de Patiencewereld.

Doel van het spel

Vooraleer wij het Patience spel uitleg geven zullen we het doel van het spel even kort toelichten.

Uit het dek van 52 kaarten worden er 7 kolommen gemaakt op het bord die naast elkaar gestapeld worden met op de eerste kolom 1 kaart en respectievelijk opbouwend tot de laatste kolom waar er 7 kaarten geplaatst worden.


De bovenste kaart van elke kolom is omgedraaid zodat ze zichtbaar is. Boven de kolommen worden er 4 rijen gemaakt waar de kaarten opgebouwd moeten worden van aas naar koning.

Het doel van het spel is om alle kaarten van de kolommen en de resterende dek kwijt te spelen in de 4 rijen. Voor meer duidelijkheid kan je altijd het patience spel uitleg op de website zelf te raadplegen.

Het interpreteren van het geschreven Patience spel uitleg is zeer moeilijk, daarom wordt er ook aangeraden om het spel al spelend te leren.

Over Patience

Patience is een zeer oude spel die al sinds de Middeleeuwen wordt gespeeld door bijna alle Westerse landen. Het spel is zeer bekend geworden doordat men het alleen kan spelen en dus geen tegenstander nodig heeft.

Doorgaans de jaren is er veel veranderd aan het spel zelf totdat men universeel de regels uiteindelijk heeft vastgelegd zodat men iedereen het op dezelfde manier zou spelen.

Sindsdien hecht men veel aandacht aan het Patience spel uitleg en de manier waarop deze wordt gegeven. Om het spel tot een goed eind te brengen zal men de spelregels goed moeten beheersen.

Als men geen zin heeft om het hele Patience spel uitleg door te nemen wordt ook aanbevolen om er direct in te vliegen. In het begin zal dit problematisch worden om het spel te begrijpen maar na enkele potjes zal het spel ook meteen duidelijk worden.

Het internet staat ook vol met het Patience spel uitleg maar dit is niet altijd even duidelijk verwoord. Alhoewel het spel niet ingewikkeld is kan dit in het begin wel wat frustraties opleveren.

Op Patience.nl hebben wij een volledige patience spel uitleg die jij kan raadplegen om jouw eerste spel tot een goed eind te brengen, begin vandaag al te spelen met het fameuze kaartenspel!

Indien het Patience spel net gratis nog altijd niet duidelijk is kan je ook altijd een video bekijken waar de regels met een visuele presentatie wordt uitgelegd, meestal is dit dan ook veel duidelijker dan het schriftelijke tekst over spel.