Speel een Patience Spel Net Gratis

Natuurlijk weten wij ook dat je dit spel simpel met een boek kaarten in het echt kunt spelen, maar het vraag tijd om het op te stellen. Bovendien zijn er nog andere voordelen bij een patience spel net gratis. Eerst geven we je een korte uitleg wat dit solitair bespeelbare spel is, om je dan te laten weten waarom het beter is om een patience spel net gratis te spelen.

Patience

Wat is Patience?

Dit spel wordt ook wel eens klondike of solitair genoemd, maar in het Nederlands kennen we het beter onder de naam Patience. Al wat je nodig hebt om aan een spel te beginnen is een enkele boek kaarten of een apparaat als je een patience spel net gratis speelt.

Als je het spel niet kent, kan het er moeilijk uitzien, maar dat is het zeker niet. Voor je het weet speel je zo snel als de bliksem, maar niet sneller dan je een patience spel net gratis zou spelen.

Om te starten verdeel je de kaarten links naar rechts in stapels van 1 tot 7 kaarten elk. De overgebleven kaarten vormen het dek. Van elke stapel in het tableau draai je de bovenste om. Het is het doel om alle kaarten naar de foundation te werken per kleur beginnend bij de aas tot de heer.

Wanneer je geen zet hebt, mag je de bovenste drie kaarten van het dek nemen en zonder de volgorde te wisselen op de aflegstapel leggen. De bovenste kaart is nu bruikbaar om mee te spelen. Als het dek leeg is, mag je de aflegstapel omdraaien en een nieuw dek laten vormen. Allemaal handelingen die makkelijker worden bij een patience spel net gratis.

Waarom een Patience Spel Net Gratis Beter is

Als je patience spel net gratis speelt hoef je niet te liggen piekeren over de opstelling van de kaarten. Simpelweg door een spel te starten ligt het klaar. Bovendien worden azen rechtstreeks voor je naar de foundation gebracht.

Ook is het in het echt onhandig als je een reeks kaarten van dame tot bijvoorbeeld de vijf hebt. Je houdt deze graag open zodat je kunt zien welke kleuren er in verwerkt zitten, maar om de kaart onder de dame vrij te maken wil je deze reeks verplaatsen naar de heer drie stapels verder. Dit is geen probleem bij een patience spel net gratis.

Bij een patience spel net gratis word je score bijgehouden en kun je altijd proberen om beter en sneller te presteren. Ook is het onmogelijk om bij te houden welke zetten je gedaan hebt, mocht je die ongedaan willen maken. Dit kan handig zijn om te leren of er een betere optie was.

Als laatste grote punt is het gevaarlijk om een fout te maken bij de aflegstapel. Als je per ongeluk de volgorde van een kaart om zeep helpt, verknoei je het hele spel. Hierdoor is je winst of verlies niets meer waard. Lees hier meer over patience spel uitleg.