Het Traditionele Patience Spel 1 Spelen

Het spel Patience heeft verschillende varianten en manieren waarop het gespeeld kan worden. Een van de bekendste varianten is Patience spel 1, waarbij uit het deck slechts één kaart tentoon wordt gesteld in plaats van het ander variant waarbij er drie kaarten worden getoond uit het deck.


Freecell Solitaire
Freecell Spelen
Patience Windows
Windows Patience XP Spelen
Spider Solitaire
Spider Solitaire Spelen

Bathroom Solitaire en Andere Varianten

Patience kan ook wel in het Engels One-Handed Solitaire ofwel Bathroom Solitaire genoemd worden. Het is veruit het meest bekendste spel voor één enkele speler die in één hand gespeeld kan worden. Bij afwezigheid van aanvullende informatie word er meestal met Patience spel 1 het spel Klondike bedoeld. Samen met de verzameling van alle andere kaartspelen is Klondike nu ook gratis beschikbaar op Patience.nl!

Patience Spel 1 Uitleg en Regels

Het traditionele patience spel wordt meestal gespeeld met drie kaarten die getoond worden bij het draaien van het deck die boven de kolommen ligt. Patience spel 1 is een variant op het traditionele spel waarbij er slechts één kaart getoond wordt bij het gebruik maken van het deck.

Dit zorgt er ook voor dat het spel veel makkelijker uitgespeeld kan worden met als reden dat bij de drie-kaarten versie men niet alle kaarten uit het deck op het bord kan leggen. Men moet eerst het eerste of buitenste kaart op het bord leggen vooraleer men gebruik kan maken van het tweede kaart.
Bij Patience spel 1 is dit niet het geval. Omdat er slecht één kaart per keer van het dek wordt omgedraaid kan men potentieel ook direct alle kaarten van het dek gebruik maken indien er de mogelijkheid voor is op het bord.

Patience Spel 1 of 3?

Zoals reeds hierboven vermeld is de meest voorkomende reden waarom men Patience spel 1 verkiest boven de variatie van 3, de moeilijkheidsgraad.

Klondike 1 is een makkelijkere variatie dan de 3 omdat er slechts één kaart elke keer wordt getoond. Dit vermijdt het extra onnodig denken waar men zijn kaarten strategisch zou moeten plaatsen zodat men alle kaarten van het dek kan spelen en dus ook op het bord kan leggen.

Als beginneling zal je vooral Patience spel 1 verkiezen boven de variatie van 3. Nadat je het spel en de regels goed onder de knie hebt, kan je altijd overschakelen naar de variatie waarbij er 3 kaarten worden gespeeld.

Patience Spel 1 op Patience.nl

Omtrent de spelregels van Patience kan er veel verwarring ontstaan, daarom wordt het ook aangeraden om het spel Patience (vooral als beginneling) online te spelen met als reden dat de spelregels nauw worden nageleefd.

Het idee achter het Patience spel 1 is exact dezelfde als bij alle andere spelen van Patience. Het spel kan alleen gespeeld worden waardoor er geen tegenstander vereist is. Ideaal voor wanneer je alleen thuis bent, je verveelt of eens lekker wilt relaxen!

Patience.nl geeft je nu de unieke mogelijkheid om al je favoriete kaartspelen gratis op alle apparaten te spelen. Onze website is speciaal geoptimaliseerd om het meeste uit het spel te halen!