Kan je het kaartspel patience offline spelen?

Er bestaan talloze kaartspelen waar men plezier aan kan beleven. Patience offline is zo’n kaartspel dat zicht richt op het uitspelen van alle kaarten. Het patience offline spel kan op ieder moment van de dag worden gespeeld, als je maar een pak kaarten bezit of toegang hebt naar een mobieltje of p.c.

Is het patience offline spel uitdagend?

Vele kaart en bordspelen waren vroeger een begrip om de zaterdag of Zondagavond door te komen. Familieleden zaten rondom de tafel en Monopoly, risk of cluedo werden al snel uit de kast getrokken. De saamhorigheid en grappen vlogen al snel heen en weer tussen diverse personen.

Het patience offline kaartspel is een ander soort vermaak dat zich richt op de solitaire speler. Het spel kan online of offline worden gespeeld en heeft zijn intredes gemaakt in vele huishoudens. Er bestaan heel wat varianten op dit patience offline spel, toch is de meest bekende “Patience”.

Corona crisis en patience offline

Na de opmars van het internet kun je bijna vaststellen dat er minder gebruik van bordspelen werd gemaakt. De pijlsnelle verbindingen maken het tegenwoordig mogelijk om diverse spellen online te spelen. Het familiale huisgevoel heeft dus eigenlijk plaats moeten maken voor digitale nummers, toch is er een verandering aan het plaatsvinden.

De corona-crisis heeft met de huidige maatregelingen iedereen thuis zitten. De spreidende ziekte neemt de hele wereld in zijn grip en laat een spoor van verwoesting achter op vele fronten. Economisch gezien is het een grote strop en vele mensen zijn of raken hun banen kwijt.

Een stukje gezelligheid van het patience offline spel

In deze donkere tijd en met de kerstdagen in het vooruitzicht, blijken meerdere familieleden de weg naar de tafel te hebben gevonden. De oude (met stof belagen) bordspelen komen weer van de zolder en brengt dat stukje nostalgie weer naar boven. Er wordt weer gelachen en mensen creëren een stukje gezelligheid in deze nijpende tijd.

Daarnaast wordt ook het spel patience offline gespeeld, dus zonder de computer. Het kaartspel kan in deze tijd ook voor een avondje spanning zorgen en je hebt er niemand voor nodig. Het winnen tegen jezelf blijft je grootste opgave in dit op geluk gebaseerde patience offline kaartspel.

Welke vormen patience offline bestaan er?

Mocht je verslingerd zijn aan het patience offline kaartspel dan bestaan er ook andere vormen die afwijken van het patience offline spel. Je hebt hiervoor geen internet verbinding nodig, want ze zijn vaak al geïnstalleerd op je Windows computer. Denk hier vooral aan namen zoals; Free solitaire voor Windows (123 Free solitaire), Classic Windows Solitaire (Microsoft Solitaire Collection), solitaire voor Mobiele smartphones, Speel met 2 decks (Spider Solitaire) en Solitaire adventures (TriPeaks Solitaire).

Het spel is leuk, spannend en geeft de speler een moment van tijd om met zijn gedachten af te dwalen. De competitie zal tegen jezelf gebeuren, maar dit is juist het unieke van het spel.