Patience Offline

Met Patience offline wordt bedoeld het spelen van Patience Klondike met echte kaarten, dus niet op de computer of internet. Hier kun je lezen waarom het leuk is om Patience offline te spelen net zoals men dat vroeger deed, lang voordat Windows met solitaire de wereld veroverde.

Patience spelen met echte kaarten (offline)

Er bestaan talloze kaartspelen waar men plezier aan kan beleven. Patience offline is zo’n kaartspel dat zicht richt op het uitspelen van alle kaarten. Het patience offline spel kan op ieder moment van de dag worden gespeeld, als je maar een pak kaarten bezit of toegang hebt naar een mobieltje of p.c.

Het Leuke van patience offline Spelen

Vele kaart en bordspelen waren vroeger een begrip om de zaterdag of Zondagavond door te komen. Familieleden zaten rondom de tafel en Monopoly, risk of cluedo werden al snel uit de kast getrokken. De saamhorigheid en grappen vlogen al snel heen en weer tussen diverse personen.

Het patience offline kaartspel is een ander soort vermaak dat zich richt op de solitaire speler. Het spel kan online of offline worden gespeeld en heeft zijn intredes gemaakt in vele huishoudens. Er bestaan heel wat varianten op dit patience offline spel, toch is de meest bekende “Patience”.

Het Delen van de Kaarten bij Patience Offline

Wanneer je Patience offline speelt met echte speelkaarten dan is het belangrijk dat je de kaarten op de juiste manier deelt. In het digitale spel is goed te zien wat de exacte volgorde is. Daarnaast heb je ook een goed voorbeeld over waar je de kaarten deeld en dus in welke volgorde.

Bij Patience Offline begin je met het delen van het tableau waarbij je van links naar rechts deelt over 7 kolommen. Je begint met het delen van een open kaart op de linkse kolom. Vervolgens deel je over alle tabellen een gesloten kaart. (dus 1 open en 6 gesloten kaarten. Daarna sla je de tabel met de open kaart over en deel je een open kaart op de tweede tabel en vervolgens deel je de overige 5 tabellen weer een gesloten kaart. Daarna deel je weer een nieuwe rij waarbij je de eerste 2 tabellen overslaat en de 3e tabel open deelt en de overige 4 gesloten. Zo ga je door tot dat je de meest rechtse stapel open hebt gedeeld en deze bestaat uit een rij met 6 gesloten kaarten en 1 kaart open.

De overige kaarten gaan naar de reststapel en je kunt het spel dus beginnen.

Voordelen van het spelen met echte kaarten

Een leuke tip is om het spel gezamelijk te spelen waarbij de een toekijkt of de ander geen fouten maakt en eerlijk speelt. Zo kun je om de beurt spelen en kijken wie de meeste potjes uitspeelt. Op deze manier wordt het Patience spel meer een gezelligheidsspel waarbij je toch met meerdere mensen kunt genieten. Het nadeel van Patience offline is natuurlijk dat het wat langzamer gaat dan digitaal.

Daarnaast wordt ook het spel patience offline gespeeld, dus zonder de computer. Het kaartspel kan in deze tijd ook voor een avondje spanning zorgen en je hebt er niemand voor nodig. Het winnen tegen jezelf blijft je grootste opgave in dit op geluk gebaseerde kaartspel.

Welke varianten bestaan er?

Mocht je verslingerd zijn aan het patience offline kaartspel dan bestaan er ook andere vormen die afwijken van het patience offline spel. Je hebt hiervoor geen internet verbinding nodig, want ze zijn vaak al geïnstalleerd op je Windows computer. Denk hier vooral aan namen zoals; Free solitaire voor Windows, Classic Windows Solitaire (Microsoft Solitaire Collection), solitaire voor Mobiele smartphones, Speel met 2 decks (Spider Solitaire) en Solitaire adventures (TriPeaks Solitaire).

Het spel is leuk, spannend en geeft de speler een moment van tijd om met zijn gedachten af te dwalen. De competitie zal tegen jezelf gebeuren, maar dit is juist het unieke van het spel.