Uitleg en regels over de kaarten bij Patience neerleggen

Patience neerleggen of klaarleggen. Dit is belangrijk om te weten wanneer je Patience wil spelen met de echte kaarten. Je begint je te vervelen en hebt een boek kaarten gevonden, dus je bent gered, maar alleen als je weet hoe je de populaire solitaire spellen opstelt. Hier lees je alles over patience.


Indeling Patience Klondike Speelveld


Patience Klondike Uitleg Kaarten Neerleggen

Voor je start met Patience neerleggen moet je eerst de jokers uit je kaarten dek halen, zodat je alleen de 52 speelkaarten overhoudt. Schud ze grondig, zodat je niet weet welke kaart waar zit.

Dan kun je beginnen met Patience neerleggen. Beeld je zeven plaatsen op een horizontale rij in en leg op de eerste plaats een open kaart, dus met de tekening naar boven. Op de andere zes plaatsen leg je een gesloten kaart, met de tekening naar beneden.

Hierna leg je een open kaart op de tweede stapel en een gesloten kaart op alle andere stapels. Vervolgens leg je een open kaart op de derde stapel en weer gesloten kaarten op de anderen. Dit doe voort tot alle stapels een open kaart bovenop hebben liggen en de laatste stapel een totaal van 7 kaarten heeft.

De laatste stap van Patience neerleggen is om de stapel met overgebleven kaarten linksboven de rij met kaarten te leggen, dit is de stock waar je van zult trekken. En rechtsboven beeld je jezelf vier plaatsen in, wat de foundation zal zijn om de kaarten naar toe te werken. Succes!

Dit Patience neerleggen is hetzelfde als je patience met 3 kaarten of met 1 kaart wil spelen.FreeCell

Dit patiencespel heeft een andere opstelling. Het neerleggen van FreeCell begint met een rij van acht stapels in te denken. Op elke plaats deel je een kaart open. Het is belangrijk dat je genoeg plaats voorziet onder deze rij, want hier komen nog een hoop andere kaarten.

Ook is het belangrijk bij het Patience neerleggen om een beetje plaats bovenaan te voorzien, voor de vrije cellen en foundation, maar meer hierover later. Nu is het tijd om op elke kaart van de eerste rij een nieuwe open kaart te leggen. Zorg dat je de onderliggende kaart nog steeds kunt zien en lezen, want deze informatie is belangrijk als je het spel wil winnen.

Hierna voeg je op dezelfde manier nog een rij kaarten toe aan de bestaande kolommen van stapels kaarten. Telkens door de onderliggende kaarten zichtbaar te houden. Dit Patience neerleggen houd je aan tot er zes kaarten in elke kolom zitten. Nu heb je nog vier kaarten over. Deze deel je uit op de eerste vier kolommen. Je bent nu klaar om te beginnen spelen.

Linksboven de rijen van kolommen met kaarten moet je jezelf vier plaatsen indenken. Dit zijn de vrije cellen waar je kaarten tijdelijk kunt onderbrengen. Rechtsboven heb je weer de vier plaatsen voor de foundation.

Dit concludeert onze gids van Patience neerleggen. Veel plezier met je spelletjes Patience en FreeCell.