Patience met 104 Kaarten

Ben je op zoek naar Patience met 104 kaarten dan ben je op zoek naar Spider Solitaire! Spider Solitaire is een kaartspel wat je niet tegen een tegenstander speelt. Het valt net als Patience (Klondike) onder het type kaartspellen wat meer als een puzzel moet worden gezien. Spider Solitaire is overigens niet de enige Patience met 104 kaarten. Er zijn nog meer varianten van dit spel die je met 2 stokken kaarten speelt.

Delen van Patience met 104 kaarten

Bij het eenvoudige of normale spel solitaire worden er maar 7 stapels neergelegd. Het patience spel met 104 speelkaarten wordt gespeeld met 10 stapels. De rijen kaarten worden van links naar rechts uitgelegd. Iedere eerste kaart van iedere stapel wordt opengedraaid en de resterende 70 kaarten worden in een afzonderlijke stapel weg van de 10 stapels neergelegd.

De bedoeling is dat je denkbeeldige Azen-stapels gaat vullen met rijen kaarten oplopend of aflopend van Aas naar Koning. Het patience met 104 kaarten spel vergt ook van de speler om de kleur te volgen. Dit wil niet zeggen de rode of zwarte kleur, maar de prentjes zoals klaveren, schoppen, ruiten en harten.

Wanneer speel je Spider solitaire uit?

Mocht je goed bezig zijn en het lukt je om bepaalde rijen weg te spelen, dan komt het einde dichter bij van het patience 104 kaarten spel. De eventuele leeg gespeelde plekken kunnen met resterende kaarten worden opgevuld, toch moet je in acht nemen dat er géén kaarten naar de Aas stapel kunnen worden verplaatst zonder deze compleet te hebben gemaakt.

Mocht je helemaal vastlopen? Neem dan de kaarten uit de resterende stapel kaarten om de combinatoriek te voltooien. Zijn alle stapels met Azen vol, dan heb je het spel gewonnen.

De Puntentelling van Spider Solitaire

Het patience met 104 kaarten spel begint sowieso met 0 punten. Voor iedere omgedraaide kaart krijg je 50 punten en mocht het lukken om een rij kaarten te verplaatsen, dan krijg je hiervoor 300 punten. Daarnaast kun je ook een tijdbonus verdienen. Het patience met 104 kaarten, zal een bonus aan je kunnen uitkeren als je het spel binnen 16 minuten uitspeelt. De resterende seconden staan gelijk aan 1 punt en na het verstrijken van 16 minuten, zal ook je bonus niet meer aan je worden toegekend. Het patience met 104 kaarten spel is een veelzijdig spel, toch is het verstandig om het normale spel met 52 kaarten eerst te spelen voordat men aan deze uitgave gaat beginnen.

Conclusie

Spider solitaire of patience met 104 kaarten is dus hetzelfde spel. Deze vorm van vermaak kan op het internet worden gespeeld of gewoonweg op de oude keukentafel.

Solitaire met 2 stokken zonder de jokers

Zoals eerder aangegeven zijn er dus meerdere varianten van patience met 104 kaarten te spelen dan alleen Spider Solitaire. In onze nieuwsrubriek zullen we nu en dan een goed boek beschrijven waarin deze spellen aan de orde komen.

De grote variëteit aan patience spelen is overweldigend, Klondike, en dan met name de Patience 3 Card Solitaire versie blijft het meest populair. Maar daarna komt toch echt Spider solitaire of patience met 104 kaarten het meest gespeelde spel op het internet.