Hoe wordt patience klondike card game gespeeld?

Het patience klondike card game is een kaartspel dat origineel als de naam “solitaire”doorgaat. Dit spel kan thuis worden gespeeld met een dek kaarten of men kan het internet raadplegen waar het patience klondike card game wordt aangeboden.

De uitleg van het patience klondike card game

Over het algemeen wordt het klassieke patience klondike card game gespeeld met 52 kaarten zonder jokers. Er zijn natuurlijk vele varianten te vinden op het patience klondike kaartspel, toch behandelen we de originele vorm.

Men gaat een rij van 7 kaarten maken van links naar rechts en iedere hoop kaarten bevat 1 kaart minder dan de ander.

Met andere woorden, de meest links kaart is open, daarnaast bevat de 2 kaarten hoop 2 kaarten (1 open en 1 gesloten). De derde hoop heeft 3 kaarten waarvan 2 gesloten en 1 open enz.

De rest van de kaarten wordt ergens anders neergelegd met de prentjes naar beneden.Elke hoop kaarten kan verschoven worden naar een ander hoop kaarten, maar wel met het oogpunt dat de kaarten in een sequence lopen. In het patience klondike card game heeft de Aas de laagste waarde en de Koning de hoogste. Hiertussen moeten de kaarten van het patience klondike card game oplopen tot een volledig straat.

Het spel is eigenlijk vrij eenvoudig

Met andere woorden, een rode kaart moet je aanvullen met een zwarte kaart, bijvoorbeeld rood 8 op zwart 9 en zwart 9 op rood 10. Het maakt niet uit of schoppen, klaver, ruiten of harten wordt gebruikt als het maar met rood en zwart wordt gespeeld.

Als je eigen rijtje geen vrije kaarten meer hebt, dan kan je deze plaats alleen maar opvullen met een koning. De koning geeft je de vrijheid om een nieuwe rij te beginnen in een sequence, doorlopend van koning tot kaartnummer “twee.

Is er geen speelmogelijkheid meer, dan heb je de volgende opties

Mocht je géén uitweg zien in de samenstelling van de sequence, dan kan je een beroep doen op de overgebleven stapel kaarten die omgekeerd naar je toe staren.

Kun je deze kaart van de stapel weer aanleggen aan één van de rijtjes dan kun je weer de sequence vervolgen.

Kun je uit de resterende kaarten geen kaart meer vinden die aansluit op verschillende rijtjes, dan komt het spel tot een einde. Maar niet getreurd, een nieuw patience klondike spel of een nieuw patience klondike download is snel gevonden.

Conclusie van het patience klondike card game

Het eenvoudig kaartspel is makkelijk te spelen, toch zal het enige ervaring van jezelf nemen om dit spel onder de knie te krijgen. Daarnaast zijn er tegenwoordig vele varianten afgeleid van deze ouderwetse klassieker Dus kortom samengevat, het blijft voor iedere nieuwe speler een nieuwe uitdaging om een andere vorm van vermaak aan te gaan.

We willen je graag veel succes wensen bij je volgend patience klondike card game in je familiekring of online.