Speel Patience Klondike 1 Kaart Delen

Speel onze exclusieve versie van Patience Klondike 1! Patience Klondike is het meest gespeelde patiencespel op internet. Er zijn twee versies van Patience namelijk Patience Klondike 1 en de andere versie wordt aangeduid met 3. De 1 staat voor het feit dat je per beurt 1 kaart mag omdraaien van de (rest) stapel.Solitaire en Patience Klondike 1 Verschillen en Uitleg

Als je graag een klassiek potje Patience Klondike 1 wilt spelen dan zijn daar vele opties voor. Er bestaan meer dan 1200 varianten van Solitaire, maar in principe wordt door mensen in 90% van de tijd verwezen naar het spel Klondike. Je kan dit spel online, op je computer, je tablet, je mobiele telefoon, een gedownloade app of met een ouderwetse stapel kaarten spelen. Net waar je zelf de voorkeur aan geeft.

Tegenwoordig bestaan er behalve de originele variant zonder medespelers of een bank ook online varianten waar je met meerdere deelnemers speelt. Deze kan je gedurende het spel uitnodigen. Als je juist geen zin hebt om achter een beeldscherm te zitten dan is het een goed idee om te kiezen voor een stapel kaarten die je vast nog wel ergens in de kast hebt liggen van de goede oude tijd.

Verschil Patience 1 en Patience 3

Bij Patience (Klondike) 1 mag je dus per “beurt” 1 kaart omdraaien. Bij Patience 3 worden er steeds 3 kaarten omgedraaid waarbij je alleen de bovenste kaart mag spelen. Indien je de bovenste kaart naar het tableau of direct naar de eindstapel speelt, dan speel je de tweede kaart die open ligt vrij. Nu mag je ook de tweede kaart spelen indien mogelijk. Patience 1 wordt over het algemeen iets makkelijker gevonden.

Achtergrond van Patience

Patience Klondike 1 is met name bekend geworden door het feit dat dit altijd voor geïnstalleerd stond op Windows computers sinds Windows 98. Nog steeds spelen wereldwijd meer dan 35 miljoen mensen dit spel dagelijks op hun laptop of computer. Naast Patience Klondike 1 stond er standaard ook Freecell op Windows geïnstalleerd. Dit is een andere variant van Patience Klondike 1 wat ook gespeeld wordt met een stok kaarten. Dit spel heeft nog een aantal andere sub varianten zoals Jail Cell, Bonus Freecell en Hard Cell.Als je liever met twee stokken kaarten speelt dan is de meest bekende versie Spider Solitaire. Minder bekende versies die bestaan en gespeeld worden met twee stokken kaarten zijn Spiderette, Little Spider, Crescent, Lucas, Windmolen, Napoleon at St. Helena, Sly Fox en Big Ben.

Ondanks dit gegeven kan je als je ervoor kiest om online Patience Klondike 1 te spelen kiezen uit meer dan 1200 varianten en thema’s. Vaak kan je zelf de instellingen aanpassen zodat je het spel kan spelen op de manier die jij kent of het leukste vindt.

De basis van het Spel Patience Klondike 1

In 90% van de tijd kennen de meeste mensen alleen Patience Klondike. Deze patience spelen gaat is met 1 reststapel, vier eindstapels en zeven rijen op het speelveld. Bij de reststapel kies je ervoor of je een of drie kaarten elke keer omdraait. Je mag alleen de bovenste kaart spelen. De eindstapels bestaan uit 4 groepen die gevormd worden door de verschillende kleuren en symbolen van de kaarten. Dit zijn de zwarte schoppen, de rode ruiten, de rode harten en de zwarte klavers.

Elke groep bestaat uit dertien kaarten en totaal gebruik je 52 kaarten. De zeven rijen hebben 1 tot 7 kaarten en de bovenste kaart ligt omgedraaid. Op de rijen werk je van hoog naar laag en bij de eindstapels van laag naar hoog. De kaarten die gebruikt worden in het spel zijn de Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, de J (boer of Jack), de Q (koningin of Queen) tot de K (koning of King).