Patience Kaarten Neerleggen voor een Correct Spel

Een solitair spel spelen en daarbij vals spelen is een van de laagste zaken die je kunt doen. Hoe moet je dan Patience kaarten neerleggen om niet onbedoeld vals te spelen? In dit artikel kom je het te weten.

Indeling Patience Klondike Speelveld

Marriages

Tijdens het spelen van een patiencespel probeer je marriages te maken, zodat andere Patience kaarten neerleggen mogelijk is en je meer mogelijkheden creëert om te winnen. Maar wat zijn deze marriages en hoe kan ik het fout doen?

Wel, Patience kaarten neerleggen of verplaatsen doe je door rode kaarten op zwarte kaarten te leggen of omgekeerd. Een belangrijk detail is dat de kaart die je op de andere legt, een waarde van exact een lager heeft.

Een voorbeeld van correct Patience kaarten neerleggen is als je een harten tien hebt als onderste beschikbare kaart van een stapel. Een andere vrije stapel eindigt met de schoppen boer. Je mag de harten tien stapel oppakken en deze op de schoppen boer leggen. Proficiat je hebt net een juist marriage gemaakt.

Een marriage bijvoorbeeld is dus niet alleen een dame op een heer leggen, maar elke kaart op een andere leggen met een verschil in waarde van exact één, waarbij de ene kaart rood is en de andere zwart.

Dit is de regel voor veel solitaire kaartspellen, maar niet voor ze allemaal. Bij het spel Spider bijvoorbeeld kun je Patience neerleggen met nog steeds een verschil van exact één in waarde, maar hier is de kleur niet van belang.

Kaarten van de Stock

Het is ook belangrijk om te weten hoe Patience kaarten neerleggen mogelijk is wanneer ze van de stock komen. Je kunt deze namelijk niet overal plaatsen. Wat bijvoorbeeld niet mag is om ze in een stapel toe te voegen.

Er zijn spelvarianten waar je de stock kaarten onder een stapel mag neerleggen, maar dit is niet gebruikelijk bij Patience kaarten neerleggen. Zelfs in deze gevallen moet je nog steeds de regel van marriages volgen.

In de meest voorkomende vormen van solitaire spellen is Patience kaarten neerleggen als volgt. Je voegt kaarten van de stock toe aan het tableau volgens de regels van marriage.

Of een andere zaak die correct is, is om een heer op een lege plaats te leggen. Denk er wel aan dat je slechts zeven plaatsen hebt. De heer moet dus op een van deze zeven plaatsen komen en mag geen achtste bijmaken. Een stapel waar dichte kaarten aanwezig zijn is niet leeg.

Nu je deze regels van Patience kaarten neerleggen weer opgefrist hebt, kun je weer voor een correcte en succesvolle overwinning gaan. Veel plezier met het spelen van deze uitdagende solitaire spellen, dit is natuurlijk waar het nog steeds om draait. Als je na verlies toch nieuwsgierig bent over de vraag, wat als ik deze kaart toch kon verplaatsen? Probeer het gerust, maar noem het geen overwinning.