Volgens Google is Patience met stip het meest populaire spel van Nederland!

Patiencespel

Omdat we benieuwd waren welke spellen het populairst zijn in Nederland, bedachten we om een grondige analyse uit te voeren met behulp van het zoekmachine-analyseprogramma Ahrefs.

Als eerste maakte we een lijst met alle mogelijke spellen die we maar konden bedenken, traditionele spellen zoals bord en kaartspellen. Deze hebben we vervolgens in het programma ingevoerd en laten analyseren op maandelijks zoekvolume. Met andere woorden hoe vaak wordt de naam van een bepaald spel ingetypt in google. Sommige spellen hebben we samengevoegd zoals “Chess” en “Schaken” omdat daarbij de zoekintentie hetzelfde is en zo ook voor “Catan” en “Kolonisten van Catan”.

Nadat we de totale lijst hadden ingevoerd kwamen we er achter dat we alleen patience hadden ingevoerd, dus niet samengevoegd met Solitaire, wat natuurlijk ook hetzelfde betekent.

En wat blijkt? Patience staat met stip op nummer één als het meest populaire spel in Nederland! Zelfs zonder samenvoeging met het zoekwoord solitaire.

Om je een overzicht te geven van de top 22 meest gezochte spellen in Nederland volgens Google, delen we hieronder de resultaten. Zo ontdek je niet alleen hoe gigantisch populair Patience is, maar ook welke andere spellen populair zijn in Nederland.

  1. Patience – 304K zoekvolume
  2. Klaverjassen – 50K zoekvolume
  3. Schaken (Chess) – 57K zoekvolume
  4. Catan (Kolonisten van Catan) – 16K zoekvolume
  5. Monopoly – 25K zoekvolume
  6. 30 Seconds – 18K zoekvolume
  7. Carcassonne – 14K zoekvolume
  8. Dammen – 12K zoekvolume
  9. Clever – 12K zoekvolume
  10. Poker – 11K zoekvolume
  11. Mens Erger Je Niet – 9.4K zoekvolume
  12. Bridge – 9.4K zoekvolume
  13. Risk – 8.7K zoekvolume
  14. Backgammon – 8.6K zoekvolume
  15. Roulette – 7.9K zoekvolume
  16. Wingspan – 7.9K zoekvolume
  17. Codenames – 7.4K zoekvolume
  18. Stratego – 7.2K zoekvolume
  19. Regenwormen – 6.7K zoekvolume
  20. Blackjack – 6.4K zoekvolume
  21. Dixit – 6.0K zoekvolume
  22. Cluedo – 5.5K zoekvolume

De resultaten van het analyse programma Ahrefs laten duidelijk zien dat Patience de absolute nummer één is onder de Nederlandse spelliefhebbers. Natuurlijk zijn er naast Patience nog tal van andere geweldige spellen te ontdekken, zoals het oer-Hollandse Klaverjassen en het strategische Schaken. Maar één ding is zeker: Patience heeft een speciale plek in de harten van veel Nederlanders.

Welke spellen speek jij nog meer naast Patience? laat het ons weten in de comments!