Filmster Tom Hanks bijna ten onder aan Patience tijdens de Corona lockdown

Het is bekend dat dagelijks miljoenen mensen Patience spelen. Jong, oud: iedereen kent het spel wel en iedereen kan het ook spelen. Dat het kaartspel niet alleen voor mensen zoals jij en ik geschikt is, is gebleken tijdens de lockdown van Covid-19 afgelopen voorjaar. Niemand minder dan Tom Hanks bleek de lockdown door te komen met Patience!

Tom Hanks tijdens zijn interview met de Dailymail over zijn Patience verslaving tijdens de Corona lockdown.
Tom Hanks tijdens zijn interview met de Dailymail over zijn Patience verslaving tijdens de Corona lockdown.

Op 11 maart vorig jaar kwam het nieuws naar voren dat wereldberoemde acteur Tom Hanks, bekend van baanbrekende films als “Forrest Gump” en “Catch me if you can”, en zijn vrouw Rita Wilson positief getest waren op Covid-19. Ze hadden het behoorlijk te pakken en uiteraard betekende dat voor hen dat ze in volledige lockdown moesten.

Tja, wat doe je als je positief getest bent en het huis niet meer uit mag? Je zou denken dat hij die tijd nam om filmscripts door te nemen, blij was om eindelijk de tijd te hebben om verhalen te schrijven en creatieve ideeën eindelijk te ontwikkelen.

Nee, de werkelijkheid lag toch wat anders. Tom Hanks ontdekte namelijk Patience Solitaire. En dat niet alleen, hij ontwikkelde een lichte verslaving eraan! Hij nam dit spel zo serieus, dat hij daadwerkelijk alle 52 kaarten uit het pakje schudde en keer op keer een nieuw Patience Solitaire speelveld op tafel legde.

Zijn motivatie om Patience steeds maar opnieuw te spelen, was omdat het zo rustgevend was. “Solitaire bleek een rustgevende bezigheid te zijn, een prettige manier om zowel mijn geest als mijn handen bezig te houden. Het was een geruststelling om toch iets te doen te hebben in tijden dat er geen afleiding was”.

Achteraf gezien heeft de acteur lichte spijt van zijn speelsessies. Sterker nog, hij heeft zo vaak Patience gespeeld dat hij er volledig van is genezen. De pandemie heeft hem toch wel aan het nadenken gebracht. Hij werd er bewust van hoe de tijd voor iedereen beperkt en eindig is en dat het spelen van Patience uiteindelijk toch een verspilling is geweest van die kostbare tijd. “Speel nooit meer Patience”, besloot hij dan ook.

Wij zijn het er daar toch niet helemaal mee eens. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het spelen van Patience bevorderlijk is voor de mentale gezondheid. Uiteraard is geen enkele verslaving goed en snappen we dat je na een lange periode even afstand moet nemen van het spel. We zijn benieuwd hoelang het duurt voordat Tom Hanks toch weer de kaarten gaat schudden.

Vertel eens eerlijk: hoe vaak heb jij Patience gespeeld tijdens de lockdown? Laat het ons weten!

Bron: Dailymail.co.uk