Gratis Freecell Spelen

Freecell spelen doe je op Patience.nl. Maak kennis met een van de meest populaire patience spellen, niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld! Freecell spelen op je computer, Tablet of Mobiel? Het spel werkt op alle apparaten, zowel Android als IOS. Het spelen van een spelletje online is leuk maar vooral ook omdat het gratis is. Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat Freecell Gratis is want er zijn zoveel van dit soort spelletjes te vinden tegenwoordig. Zoveel dat waarschijnlijk niemand wil betalen om een spelletje te spelen.


TriPeaks Solitaire
Tripeaks Solitaire spelen
Mahjong Solitaire
Mahjong Solitaire Spelen
TriPeaks Garden
Tripeaks Solitaire Garden spelen

Hoewel de meeste mensen Patience zullen aanwijzen als het meest populaire kaartspel om iemand alleen bezig te houden komt kort daarachteraan dan wel Freecell. Freecell spelen is enorm in populariteit toegenomen sinds de jaren ’90 en het is een interessante geschiedenis hoe dit zo is gekomen. Want hoe is Patience ooit ontwikkeld? En waarom is Freecell spelen vooral op computers en online zo enorm populair?

Herkomst Freecell Solitaire

Freecell spelen wordt vooral gedaan op computers en online en je ziet het eigenlijk zelden iemand aan de keuken- of woonkamertafel doen, dit in tegenstelling tot het populaire Patience. Dit komt omdat Freecell eigenlijk ontstaan is als computerspel. Het spel is gebaseerd op een ouder spel, genaamd Baker’s Game, dat nog wel gewoon met kaarten gespeeld werd. En hoewel er ook mensen zijn die beweren dat Freecell door Napoleon uitgevonden is toen hij alleen op een eiland zat nadat hij verbannen was, is hier historisch niet veel bewijs voor. Jammer wel, aangezien het wel een interessant verhaal zou zijn achter dit enorm leuke spel.

Het was Paul Alfille die Freecell probeerde er een computerspel van te maken toen hij nog een student was. Alfille heeft het spel niet persé op de computer uitgevonden; hij heeft namelijk wel kaartendecks gebruikt om de zetten uit te werken en spelbewegingen te bedenken.

Omdat Alfille geen wonder was met het kaarten schudden en zich irriteerde dat er telkens weer veel kaarten in dezelfde rijen terecht kwamen, besloot hij dat een computer waarschijnlijk beter was in het willekeurig neerleggen van de kaarten. Hij vond het vooral leuk om te bedenken hoe de wiskunde werkte achter Freecell en welke mogelijkheden er toegevoegd konden worden.

Hij begon te experimenteren met de regels van het spel en hoeveel kolommen er als speelveld gebruikt mochten worden. Al deze varianten hadden vervolgens weer een rangschiksysteem van hun eigen soort. Door deze experimenten bestaan er nu tot op heden de dag nog steeds enorm veel varianten op Freecell spelen. Zo kun je bijvoorbeeld Klondike Freecell spelen, waarbij het de omgekeerde richting ingaat en je drie extra vrije cellen hebt gekregen zodat je iets meer kans hebt om het Freecell spelen ook te winnen.

Soorten Freecell die je kunt spelen

En hoewel al deze varianten blijft Freecell ooral in de basis hetzelfde: er is namelijk veel tachtisch nadenken voor nodig en het uittellen van de zetten. Men zegt van Freecell spelen dat ieder spel te winnen is, al zijn er genoeg mensen die anders beweren omdat ze zich scheel hebben gekeken op sommige potjes. Zodra je online Freecell solitaire gaat zul je ook zien dat de meeste aanbieders van

Freecell het op tijd doen. Hierdoor ben je misschien alleen aan het spelen; maar is je echte tegenstander de tijd. Tien minuten is voor sommige potjes niet lang, en veel aanbieders bieden de mogelijkheid om zetten terug te zetten in het spel, maar de tijd niet. Hierdoor is Freecell extra spannend en belonend op het moment dat alle kaarten zich al automatisch naar hun basis beginnen te sorteren omdat je veel hebt vrijgespeeld.