Freecell Patience Liefhebbers opgelet: Maak kennis met onze nieuwe Freecell Patience!

FreeCell Patience is een solitair kaartspel dat in veel gevallen gewonnen kan worden door strategisch nadenken. Ieder Freecell Patience spel is namelijk uit te spelen. wordt opgelost door middel van strategie. Het wordt gespeeld met één kaartdeck van 52 kaarten in totaal die allemaal aan de speler worden getoond gedurende het hele spel.


Spider Solitaire
Spider Solitaire Spelen
Spider Beach
Spider Solitaire Beach Resort spelen
Patience Klondike
Patience Klondike spelen

Herkomst van het Freecell Patience spel

Het spel FreeCell Patience is door Paul Alfille gemaakt toen hij een student was, en is een variatie op een eerder spel genaamd Baker’s Game. Alfille heeft FreeCell niet op de computer uitgevonden, maar heeft wel kaarten gebruikt om de spelbewegingen uit te werken.

Alfille was niet zo goed in het schudden van kaarten, en merkte dat veel kaarten in dezelfde stashes terecht kwamen, waardoor het spel minder leuk werd. Hij besloot een digitale versie te maken zodat hij de kaarten niet meer hoefde te schudden. .

Alfille’s belangrijkste doel in FreeCell Patience was om te weten hoe de wiskunde werkte en de mogelijkheden om een perfect resultaat te bereiken.

Hij dacht dat hij wilde weten hoeveel spellen er te winnen waren maar hij merkte op dat er een verschil tussen het aantal spellen dat te winnen was en het aantal spellen dat daadwerkelijk gewonnen werd.

Alfille experimenteerde met het spel en speelde met variaties tussen vier en tien kolommen en tussen één en tien vrije cellen.

Freecell Patience Varianten

Elke variant had zijn eigen rangschikkingssysteem voor toegewijde spelers die als doel hadden om de langste winnende strepen te krijgen! Hierdoor hebben we nu hedendaags ook nog heel veel varianten op Freecell en is Freecell er ook in verschillende varianten.

Zo is er een variant die in de omgekeerde richting gaat en vrij recent is, deze variant heet Klondike FreeCell en in dit spel dat een combinatie lijkt te zijn van Klondike Solitaire en FreeCell Patience zijn er drie extra vrije cellen die aan de speler worden toegewezen om meer mogelijkheden te geven om het spel te winnen.

Klassiek Patience: Napoleon in St. Helena

Een veel oudere variant van FreeCell Patience is een spel genaamd Napoleon in St. Helena, dat mogelijk teruggaat tot rond 1945 hoewel er ook historici beweren dat het door Napoleon zelf is uitgevonden toen hij verbannen was.

Het enige duidelijke verschil tussen dit spel en Alfille’s FreeCell Patience is dat de laatste vier kaarten, in plaats van dat ze van links worden gedeeld zoals in de gebruikelijke FreeCell, in de vier vrije cellen worden gelegd. Dit zou het spel aanzienlijk moeilijker maken, omdat dit gebied meestal gereserveerd is voor die kaarten die niet op volgorde liggen en gebruikt worden als een tijdelijke opslagplaats. Het andere verschil in het vorige spel was dat koningen alleen een lege kolom mochten beginnen.

Windows stond ook aan de basis van de Freecell rage

Als alles in overweging wordt genomen, is elk nieuw gecreëerd spel een variatie op een ander eerder spel. Dit zal altijd gebeuren, maar worden hiervoor niet altijd herkend – het betekent niet dat Paul Alfille zijn spel niet heeft uitgevonden – het betekent alleen dat er misschien een versie van het spel is geweest die dichterbij kwam dan toen bekend was. Hoe dan ook: Freecell Windows blijft een geweldig uitdagend spel waar men tactisch van leert denken en welk dan ook nooit zal vervelen!