Speel Freecell Gratis online zonder reclame

Freecell is het meest gespeelde Solitaire spel in Nederland naast Klondike. Freecell Gratis spelen bieden we daarom uiteraard aan onze bezoekers. Freecell is een leuk Patience spel maar wel een stuk moeilijker dan het bekende Klondike spel. Er is meer denkwerk voor nodig om het spelletje uit te spelen. Probeer het hier zelf live uit!


freecell-codethislab-spel-icoon-200x200
freecell-windows-spel-icoon-200x200
freecell-blue-spel-icoon-200x200
freecell-big-spel-icoon-200x200
freecell-christmas-spel-icoon-200x200
freecell-classic-spel-icoon-200x200
freecell-solitaire-classic-spel-icoon-200x200
freecell-daily-schockwave-spel-icoon-200x200
freecell-solitaire-time-spel-icoon-200x200


Freecell Gratis Spelen op Patience.nl

Uiteraard kun je hier Freecell Gratis Spelen zonder reclame. Echter moeten we er wel bij vermelden dat we deze Freecell niet zelf hebben ontwikkeld. Helaas kunnen we daarom niet garanderen dat er geen reclame zit in deze Patience. Zodra we merken dat er reclame in deze Freecell versie komt dan zullen we verder kijken voor een ander spel. Voor ons complete overzicht met spellen klik op de link Solitaire in het menu.

Freecell Gratis op Android Tablet of Mobiel

Gratis Patience Freecell spelen op je Android mobiel of Tablet kun je met ons Patiencespel. Het spel wordt direct in je browser geladen en het maakt niet uit of je achter de computer zit of op je Android mobieltje. Het Freecell spel werkt altijd. Indien je zonder internet wil spelen dan zul je een app moeten downloaden. Helaas is ons spel niet geschikt om offline te spelen.

Freecell Solitaire Uitleg en Spelregels

Een heel populair alternatief op Patience is Freecell. Het is een uitdagend spel dat veel tactisch denken vereist en zal niet snel vervelen. Freecell gratis spelen is op vele plekken op het internet mogelijk en het is geen ingewikkeld spel om te leren maar is ondertussen wel een flinke uitdaging om echt goed en snel in te worden. Maar wat zijn nou precies de regels die je moet leren zodra je Freecell gratis wilt spelen? En zijn er bepaalde tips om het jezelf iets makkelijker te maken Freecell gratis te spelen?

Zodra je voor het eerst een potje Freecell gratis gaat spelen zul je gelijk opmerken dat alle speelkaarten open liggen. Je kunt dus precies zien waar iedere kaart ligt in het speelveld. Daarboven heb je nog twee andere velden: linksbovenin een aantal lege vakken waar je kaarten tijdelijk neer kunt leggen, deze plek wordt ook wel de Free Cells genoemd, en waar dus ook de naam van dit spel vandaan komt. En rechtsbovenin zijn de aflegstapels waar alle kaarten netjes gesorteerd verzameld moeten worden. Dit wordt ook wel de Foundation genoemd.Freecell Kaarten delen in het begin van het Spel

Bij Freecell gratis spelen zie je dat het open veld bestaat uit de normale 52 kaarten die in ieder standaard deck zitten, maar met de jokers eruit gehaald. Deze kaarten zijn willekeurig verdeeld over 8 stapels. Op de eerste 4 stapels liggen 7 kaarten en de 4 stapels ernaast liggen er 6. Dit open veld waar de kaarten uitgedeeld liggen wordt ook wel het tableau genoemd.

Het doel van Freecell gratis spelen is de speelkaarten van het tableau naar de foundations te verplaatsen. Op iedere foundation begint de aas en daarna dienen de kaarten per soort van 2 op te bouwen naar de koning als laatste. Je mag de vrije cellen gebruiken om kaarten tijdelijk op te slaan. Zodra je alle kaarten van het tableau netjes gesorteerd op de foundations hebt verplaatst heb je het spel gewonnen.

Je kunt enkel de onderste kaarten van de rijen in het tableau verplaatsen. Bij Freecell gratis spelen kun je deze alleen op nummering naar beneden leggen; en de kaarten dienen bij Freecell Patience spelen altijd onder een andere kleur gelegd te worden. Wil je bijvoorbeeld de rode 4, ruiten of harten maakt niet uit, onder een andere kaart neerleggen, dan kan dit alleen als dat een zwarte 5 is, zowel schoppen als klaver. Je kunt er ook voor kiezen deze kaarten even tijdelijk in de vrije cellen links bovenin te plaatsen.

Regels met betrekking tot de “Free Cells”

Het is belangrijk om de Free Cells zo veel mogelijk leeg te houden, je zult namelijk merken dat als je alle 4 de plekken bezet hebt het nog heel lastig wordt om het spel te winnen. Je zult jezelf namelijk al snel vastspelen. Bedenk goed: ieder potje Freecell is uit te spelen. Het maakt niet uit hoe het gedeeld is: er is altijd de mogelijkheid het uit te spelen. Je moet echter wel goed bedenken hoe je dit doet want het kan ook zijn dat je eerst denkt dat je goed bezig bent maar toch fouten hebt gemaakt. Hou altijd goed in de gaten waar de azen liggen; je eerste taak is om er daar zoveel mogelijk van naar hun basis te verschuiven zodat je ook daarna de lage getallen snel kwijt kunt. Vind je deze solitaire niet zo leuk? Probeer dan Freecell Windows